İzmir Depreminin Simgesi Ayda Bebek, 23 Nisan Dolayısıyla Belediye Başkanının Koltuğuna Oturdu

TAKİP ET

İzmir depreminin simgesi hâline gelmiş olan Ayda bebek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bornova Belediye Başkanı'nın koltuğuna oturdu.

30 Ekim İzmir depreminde 91 saat boyunca enkaz altında kalan ve sonra sağ salim kurtarılan Ayda bebek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Bornova Belediye Başkanı'nın koltuğuna oturdu.

Başkanlık makamında yapılan etkinlikte, Ayda Gezgin'in yanı sıra abisi Atakan ve Bornova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunurken vefat eden Muhammet Yıldız'ın torunları Nehir ile Defne Yıldız yer aldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un bayramını kutlayan ve "Belediye başkanı olarak ne yapmak istersin" sorusu sorulan Ayda bebek  "Okula gitmek istiyorum" cevabını verdi.

Park ve Anaokulu Sözü Verildi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediyesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Başkan Mustafa İduğ, okula gitmek istediğini söyleyen Ayda bebeğe "Söz veriyoruz. Kısa zaman sonra bu salgından kurtulduktan sonra anaokulunu açacağız, parklar yapacağız” sözünü verdi.

23 Nisan anısına çocuklara boyama kitabı ve boyama kalemi hediye eden İduğ, "Bugün itibariyle Belediye Başkanlığı dönemimizde üç defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladık. Bugün çok özel konuklarımız vardı. 2020 yılında pandemi sonrası İzmir’de deprem oldu. Bu depremden 91 saat sonra kurtarılan mucize bebek Ayda aramızda. Daha önce kendisinin doğum gününü kutlamıştık. Bugün de kendisini belediye başkanı olarak ağırladık. Türkiye’de Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramı coşkuyla yaşayamadık. Çünkü pandemi müsaade etmedi. Umarım önümüzdeki yıllarda çok daha coşkulu kutlarız. Türkiye’ye ve dünyaya sağlık diliyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Ayda bebeğin babası Uğur Gezgin de İduğ'a teşekkür ederek "Bu güzel günde sayın başkanımız Mustafa İduğ’a bizi ağırladığı için çok teşekkür ederiz. Bu zor günlerden sonra başkanımızın desteğini hep hissettik. Çocuklarla olsun, ailelerle olsun sürekli ilgileniyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

ayda bebek ayda gezgin bornova belediye başkanı mustafa iduğ koltuğuna oturdu 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla sebebiyle 23 nisan istek soru cevap okula gitmek istiyorum