İzmir Gezisinde Meral Akşener'e Aday Sorusu Yöneltilmiş

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İzmir ziyaretinde ortak aday meselesinin gündeme geldiğini yazdı.

HaberTürk'teki köşesinde kaleme aldığı "Akşener'in aday talebi" yazısında yıl başından bu yana parti oylarında büyük bir değişim yaşanmadığını belirten Muharrem Sarıkaya, "Veya büyük bir sürprize hazırlanıyor… Buna nedenin siyasetin propaganda yöntemlerinin klasik tutumundan kaynaklandığı kesin..." dedi.

Bu durumun iktidarda hareketliliğe neden olduğunu belirten Sarıkaya, "Nitekim AKP eski yöntemin fayda getirmediğini fark edince, yeni bir ekiple yola çıkmaya çalıştı. Yakın geçmişe kadar şeytanlaştırdığı birçok kesimle ilişki dozunu yeniden düzenlemenin ötesinde temas kurmaktan da kaçınmadı. Buna son olarak İYİ Parti’ye yönelik çağrı da eklendi" ifadelerini kullandı.

Akşener'in İzmir Ziyaretindeki Aday Tartışması

Bu söylemlerin hedefinin partilerin yönetimlerinin olmadığını ve partilerin hiçbirinin bulunduğu ittifakı terk etme şansının olmadığını belirten Sarıkaya, bu durum nedeniyle siyasi partilerin STK'lara daha fazla önem vermeye başladığını yazdı.

İYİ Parti lideri Akşener'e İzmir ziyaretinde bazı iş adamlarının Altılı Masa'nın adayının ne zaman belirleneceğine ve adayın kim olmasını istediğine yönelik sorular sorduğunu belirten Sarıkaya'nın aktardığına göre Akşener "Şimdi aranızda bir anket yapsak, yarınız X adayını, yarınız da Y adayını desteklersiniz. Sonra dönüp bana dersiniz ki şu Z adayını da sen hallet de bu iş bitsin..." dedi.

"Akşener Bizim Aracılığımızla Mesajını Kılıçdaroğlu'na İletmek İstiyor"

Sarıkaya'nın aktardığına göre bu cevap gülümsemeye yol açarken bir iş adamı toplantıdaki izlenimlerini "Akşener, Z’yi de bana bırakmayın diyerek, görevi bize yüklüyor. Doğrudan kendi söylemek yerine, bizim aracılığımızla mesajını Kılıçdaroğlu’na iletmek istiyor" ifadeleriyle anlattı.

izmir gezisinde meral akşener aday sorusu yöneltilmiş