İzmir Saldırısının Olay Yeri İnceleme Raporu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Saldırıya uğrayan HDP İzmir il binasında yapılan inceleme sonrasında hazırlanan olay yeri inceleme raporu ortaya çıktı.

Onur Gencer adlı bir saldırgan, bugün HDP İzmir il binasına yaptığı saldırıda, partide çaycılık yapan annesinin yerine bir günlüğüne işe gelen Deniz Poyraz'ı kurşunlayarak katletmiş, emniyetteki ifadesinde ise Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim demişti.

Olay yerinin büyük ve oldukça dağınık olması nedeniyle raporun genel olarak yapılan değerlendirmeler içerdiği belirtilen olay yeri inceleme raporunda, “Harici muayenede, kafada ostoksipitalde bir adet, sol diz çevresinde ve sol bacak üst kısımda toplam 4 adet, sağ bacak orta-alt kısmında 2 adet bazılarının etrafı ekimozlo ateşli silah yaraları ile kafada sağ temporo-oksipitalde yaklaşık 7-8 cm'lik kemiğe kadar inen, kenarları düzgün ve altındaki kemik dokuda kırk olan açık yara bulunduğu görüldü. Olay yeri şartlarında ve kanamalı olması nedeniyle özellikle saçlı deri içinde başka bulgu yara olup olmadığının otopsi işlemi sırasında daha ayrıntılı bakılması kanaatine varıldı” ifadeleri kullanıldı.

Olay yeri inceleme raporunda 6 kurşunla vurulduğu belirtilen Deniz Poyraz'ın ölümü hakkındaki ayrıntılı otopsi çalışmasının İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanacağı bildirildi.

İzmir Saldırısının Olay Yeri İnceleme Raporu Ortaya Çıktı