İzmir Tabip Odası: Kızamık Salgının Nedeni Düzensiz Göç ve Sığınmacılar

TAKİP ET

İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de Kızamık vakaları artmaya başladı.

Ege Haber’e konuşan İzmir Tabip Odası Sekreteri Yüce Ayhan, İzmir’de de vakaların arttığını söyledi. Ayhan, İzmir’de de vakaların arttığını ancak bir sayı veremeyeceğini belirtti. Ayhan, “Bize gelen gözlem sonuçlarına göre bunu söyleyebiliyoruz.” dedi.

Kızamık vakalarındaki yükselişin sebeplerine ilişkin konuşan Ayhan, kızamık vakalarının artmasındaki nedenin ne olduğunu tam olarak bilmediklerini ancak bunda düzensiz göçmenler ve sığınmacıların etkili olacağını belirterek “Kızamık vakalarında artış olmasının iki nedeni olabilir. Bunlardan ilki düzensiz göçmenler, sığınmacılar… Bu insanların ülkeye girdiği andan itibaren bir kontrol noktasında sağlık taramasından geçmesi, gerekiyorsa tedavi edilmesi lazım. Dolayısıyla bu topluluğun aşılanma açısından başarısı yüzde olarak nedir bilmiyoruz. Bu tarz topluluklarda yüzde 100’e yakın bir bağışıklık sağlanabilirse, vaka sayısının da önemli ölçüde azalacağı kanaatindeyim” dedi.

Öte yandan Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası oluşan göç hareketinin de vaka olarak karşımıza çıkma ihtimali olduğunu söyledi.

izmir Kızamık kızamık vakaları izmir tabip odası düzensiz göç sığınmacılar