İzmir'de Barınma Problemi Çeken Öğrencilere 'Kamu Kurum ve Kuruluşları' Çözümü

TAKİP ET

İzmir'de üniversite okumak için şehre gelen ancak kalacak yer bulmada problem yaşayan öğrencilere kamu kurum ve kuruluşlarında barınma imkanı verilecek.

Türkiye'de son dönemin en büyük sorunlarından biri olan 'barınma problemi' İzmir valisinin gündemine girdi. Üniversite eğitimi almak için şehre gelen ancak kalacak yer bulamayan öğrenciler için harekete geçen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılama amacıyla kamu kurum ve kuruluşların misafirhaneleri, Milli Eğitim bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, polis moral eğitim merkezleri gibi alanları ücretsiz olarak öğrencilere tahsis edeceğini açıkladı. 

Öğrencilere bir ay boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunacağını belirten Köşger, uygulamadan öncelikli olarak kız öğrencilerin faydalanacağını belirterek, ''Balçova Termal Otel'den başlayarak bütün Milli Eğitim bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, polis moral eğitim merkezleri, SGK'nın, DSİ'nin ve buna benzer kamu kuruluşlarımızın misafirhanelerindeki kapasiteler öğrencilerimizin geçici konaklaması için tahsis edilecek. Bununla ilgili telefon numarası duyurulacak.

Valiliğimiz bünyesinde de bir masa oluşturulacak ve öğrencilerimizin müracaatlarını alarak kazandıkları okula en uygun lokasyondaki misafirhaneye veya öğrenci yurduna yönlendireceğiz. İleriye yönelik ihtiyaç duyulursa başka çözümler de getirilecek'' dedi.

''Kapasite Var''

Köşger, şehir içinde öğrencilerin barınması için yeterli alan ve kapasite olduğunu ifade ederek, ''Şu anda ilk anda gelecek talebi karşılayacak kadar kapasite var. Misafirhanelerin ve Milli Eğitim'in öğrenci yurtlarının ilave kapasitesi olarak 4 binin üzerinde kapasite oluşturulmuş durumda. Müracaatlar için İzmir Valiliğinin hesaplarından telefon numarası iletilecek. O numaradan ya da valilikte oluşturacağımız masaya müracaat edilebilecek. Önceliğimiz kız öğrencilerimizden ihtiyaç sahibi olan öğrenciler olacak. Ancak binin üzerinde erkek öğrenci kapasitesi de var” şeklinde konuştu.

izmir üniversite ev yurt kira barınma konaklama kamu kurum kuruluşları vali