İzmir'de Bir İşletmeci Restoranın Girişine "Aşı Olmayan Giremez" Yazısı Astı

TAKİP ET

İzmir Konak'ta bir restoran işletmecisi, aşılanmayanların mekana giremeyeceğini duyurdu.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde 15 yıldır restoran işletmeciliği yapan Kemal Özçakar işlettiği Mülkiyeliler Birliği Lokali'nin restoranının girişine "Aşı olmayan giremez" yazısı astı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mülkiyeliler Birliği İzmir Lokali'ne kendince ürettiği çeşitli nedenlerle covid aşısı yaptırmayanlara servis hizmeti vermeyeceğimizi ve müşteri olarak kabul etmeyeceğimizi duyururuz" diyen Özçakar, "Böyle farklı ve üstün zeka sahipleri, sanıyorum bizden daha iyi yerleri hak ediyor!" ifadelerini kullandı.

Bilim insanlarının uyarıları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirten Özçakar, "Aşı karşıtı olan, aşı yaptırmayı sürekli erteleyen müşterilerimize maalesef, aşı yaptırıncaya kadar hizmet vermeyeceğim" dedi.

"Özel, bir takım nedenler olmadıktan sonra, herkes aşı yaptırmalı. Geçmişte nasıl ki çiçek, tifüs, kızamık, sıtma gibi salgınlar olmuş, aşıları bulunmuş ve uygulanmışsa, aşıyla hayatlar kurtarılmışsa, bugün de korona belasından kurtulmak için aşı yaptırmaya mecburuz. Bugünkü korona salgınının, öncekilerden hiçbir farkı yok. Aşı olmalıyız ve sadece kendi sağlığımızı değil, toplum sağlığını da korumalıyız. Aşı karşıtlarının düşüncelerine ve söylemlerine şiddetle karşıyım. Aşı karşıtları için, bilimin sesine duyarsız kalmalarından dolayı çok üzülüyorum" diyen Özçakar aşı yaptırmayan kişi akrabası dahi olsa kabul etmeyeceğini söyledi.

"Kimse kusura bakmasın, en yakınım dahi olsa, aşı yaptırmadıysa, onu müşteri olarak kabul etmeyeceğim, ona restoranımda hizmet vermeyeceğim" diyen Özçakar, "Mülkiyeliler Birliği Lokali, bulaşın dağıtım merkezi olamaz, olmamalı. Mekanıma gelen, aşısını yaptırmış müşterilerimizin sağlıklarını korumak zorundayım. Nasıl ki yemeklerimde, servislerimde hijyene çok büyük önem veriyorsam, bulaşın yayılmasını önleme ve müşterilerimin sağlığını koruma konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Bir doz dahi aşısını yaptıran tüm müşterilerimize kapımız sonuna kadar açıktır" diye konuştu.

İzmir'de Bir Restoranın Girişine "Aşı Olmayan Giremez" Yazısı Asıldı