İzmir'de Büyük Uyuşturucu Operasyonu: Tarihteki En Büyük Miktar Ele Geçirildi

TAKİP ET

İzmir'de emniyet güçleri tarafından büyük çapta uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda hassas burunlu dedektör köpek, kömür çuvallarında yaptığı aramada piyasa değeri 15 milyon TL olan metamfetamin maddesi bulundu. Uyuşturucu maddenin yaklaşık 100 bin kişiyi zehirleyebilecek miktarda olduğu belirtildi.

İzmir'de “Torbacı” şeklinde isimlendirilen sokak satıcılarına yönelik çalışmalar kapsamında, depo olarak kullanılan bir iş yerinin uyuşturucunun merkezi olarak kullanıldığı tespit edildi.

Emniyet güçleri, yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adrese baskın düzenledi. Kokuya duyarlı dedektör köpek ‘Layka'nın da katıldığı baskında, köpeğin kömür çuvallarının bulunduğu bölgede tepki vermesi üzerine yapılan aramada 40 kilo 930 gram metamfetamin bulundu.

Operosyonda yakalanan B.D. ile C.D. gözaltına alınırken, ele geçirilen 40 kilo 930 gram metamfetaminin İzmir'de bugüne kadar tek seferde yakalanan en yüksek miktar olmakla birlikte, yakalanan uyuşturucu maddenin yaklaşık olarak 100 bin kişiyi zehirleyebilecek miktarda olduğu vurgulandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.D. ile C.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Torbacı Metamfetamin