İzmir'de Deprem Oldu

TAKİP ET

İzmir açıklarında gerçekleşen büyük deprem birçok ilde hissedildi.

14:51: İzmir'de yaşayan sosyal medya kullanıcıları, şiddetli bir deprem olduğunu belirten paylaşımlar yapıyorlar. Saat 14:50'den itibaren binlerce sosyal medya kullanıcısı İzmir ve civarında deprem olduğunu belirtti. Bursa başta olmak üzere çevre illerden de depremin hissedildiği bilgileri geliyor.

14:59: Kandilli Rasathanesi'nin sitesi çökerken, ilk açıklama AFAD Deprem twitter hesabından geldi. İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 km açığında Ege Denizi'nde gerçekleştiği tespit edilen depremin büyüklüğü 6.6 olarak açıklandı. 

15:00 itibariyle can kaybı olup olmadığı henüz net değil. Öte yandan depremin İstanbul'un özellikle Zeytinburnu bölgesinden de şiddetle hissedildiği açıklandı.

15:02: Kandilli Rasathanesi, 14.51'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 6.8, derinliğinin ise 11.8 km olduğunu açıkladı.

Bayraklı'dan Korkutucu Görüntüler

Depremin hissedildiği bölgelerde yaşayan sosyal medya kullanıcıları yıkılan binaların görüntülerini paylaşmaya başladı.

Artçılar Sürüyor

earthquaketrack.com isimli sitede yer alan veriler ise Ege'nin kuzeyinin merkez üssü olarak işaret edildiği depremin derinliğinin 10 km, büyüklüğünün 7.0 olduğunu gösteriyor.

Yanı sıra 28 dakika sonra Muğla merkezli 5.5 ve 4.8 büyüklüğünde iki, Manisa merkezli 5.2 büyüklüğünde bir ve İzmir merkezli çok sayıda artçı deprem gerçekleştiği bilgisi paylaşılıyor.

izmir deprem son dakika ayrıntılar geliyor