İzmir'de Depremzedelere Gönderilen Yardımları Satarken Yakalandılar

TAKİP ET

İzmir'de depremzedelere gönderilen yadım malzemelerini büfesinde satmak üzere götüren iki kişi vatandaşın kamerasına yakalandı. Yardım malzemelerini poşetlerle taşıyan kişi suçlamayı reddetmedi.

İzmir'de 6.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden zarar gören vatandaşlar için yurdun dört bir yanından yardım malzemeleri gönderiliyor. Ancak bazı fırsatçılar gönderilen yardımları istismar etmeye çalışırken yakalandı.

Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için gönderilen erzak yardımlarını satmak üzere poşetlerle birçok kere gıda ürünü taşıyan kişi, bir vatandaş tarafından video kaydına alındı. Videoyu kaydeden kişi, fırsatçının yardım malzemelerini satmak üzere topladığını ifade ederken karşı taraf bu iddiayı inkar etmedi.

Duyarlı vatandaş, afetzedelere dağıtılan erzakları satan kişiye yönelik olarak, "Sen neden depremzedelerin erzaklarını alıp buraya getiriyorsun? Ayıp değil mi? Yazık değil mi? Getirip buraya satıyor musun sen? Niye böyle bir şey yapıyorsun? 5 kere geçtin buradan. Cebinde poşetle dolaşıyorsun. Götür onları yerine koy" ifadelerini kullandı.

izmir deprem depremzede erzak satarken video