İzmir'de İYİ Parti Standına Saldırı

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Buca ilçe teşkilatının kadın yöneticilerinin kayıt standında saldırıya uğradığını duyurdu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar konuyla ilgili açıklamasında, “Bugün, Buca ilçe teşkilatımızın kadın yöneticileri, kurdukları üye kayıt standında, iki şehir eşkiyasının küfürleri ve saldırılarına maruz kalmıştır. Güvenlik güçleri olaya müdahale etmişlerdir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Akşener'e Küfür Ettiler

Olay, bu akşam üstü saat 16.30 sıralarında Buca Şirinyer'de meydana geldi. İYİ Parti Buca İlçe Teşkilatı'nın yeni üye kaydetmek için kurduğu standa birkaç dakika aralıklarla iki kişi tarafından küfürlü ve fiziki saldırıda bulunuldu. İddiaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e küfür edip, bir kadın partilinin kolunu büküp standı tekmeleyen kimliği belirsiz kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Bu şüpheliden birkaç dakika önce de benzer şekilde gelip standın önündekilere küfür eden kimliği belirsiz kişi ise kaçtı

Kırkpınar, şüpheli şahısların güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınma görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaştı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan Açıklama

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın açıklamasında ise, “Buca İlçe teşkilatımızın kadın üyelerine kurdukları yeni üye kayıt standında küfürlü ve fiziksel saldırıda bulunulmuştur. Bu işin faillerini kınıyor ve ilan ediyoruz; oluşturulan nefret dilini İYİ’likle yenecek, İYİ Parti’nin güneşi ile karanlıkları aydınlatacağız” denildi.

CHP'den Kınama

CHP Buca İlçe Başkanlığı da söz konusu olayı kınayan bir açıklama yaparak, “Millet İttifakı ortağımız, İYİ Parti Buca İlçe Başkanlığının kadın yöneticilerine, kurdukları üye kayıt standında yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kutuplaştıran, ötekileştiren, ayrıştıranlara inat demokrasiyi, toplumsal barışı ve umudu omuz omuza büyütmeye devam edeceğiz” mesajına yer verdi.

 

izmir iyi parti saldırı buca stand il başkanlığı chp akşener