İzmir'de Kaçak Göçmenler Ölmek Üzereyken Yakalandı

TAKİP ET

İzmir'in Aliağa ilçesinde bir konteyner içinde, havasızlıktan ölmek üzere olan 55 kaçak göçmen bulundu.

İzmir'in Aliağa ilçesinde konteyner limanında bulunan bir konteyner içinde çok sayıda kaçak göçmen havasızlıktan ölmek üzereyken bulundu.

Aliağa ilçesindeki özel bir konteyner limanında çalışan işçiler, gece saatlerinde istif halinde duran konteynerlerin içinden sesler gelmesi üzerine güvenliğe haber verdi. Güvenliğin olayı jandarmaya ihbar etmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri, konteynerin içinde göçmenler olduğunu fark ederek konteyneri açma çalışması başlattı. Konteynerin açılmasıyla içerisinden Irak uyruklu olduğu belirlenen 33’ü kadın 22’si erkek olmak üzere 55 göçmen çıkarıldı.

Yaklaşık 6 gündür konteyner içinde bulundukları iddia edilen göçmenlerin, havasız kalmaları nedeniyle konteynerin tavanından ve yanlarından ufak delikler açarak hava almaya çalıştıkları anlaşıldı. Açılan delikler de hava almak için yetersiz kalınca göçmenlerin konteynerin duvarlarına vurarak ve sesler çıkararak yardım istediği belirtildi.

Göçmenlerin İtalya’ya giden bir gemiye yüklenecek olan konteynere bindirildikleri anlaşılırken bu yolculuk için yüklü miktarda para ödedikleri iddia edildi. Konteyner limanı içinde sağlık kontrolleri yapılan göçmenler, gözaltına alındı ve ifadelerinin alınmasının ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri ifade edildi.

Göçmen kaçakçılığı yapan kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

izmir aliağa kaçak göçmenler konteyner havasız bulundu yakalandı tespit edildi ölmek üzere