İzmir'deki Depremzedeler için Gönderilen Yardımlar, 6 Ay Sonra AKP'li Belediye Başkanının Adıyla Ramazan Yardımı Olarak Dağıtılıyor

TAKİP ET

Bergama Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Selim Tok, İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depreminin ardından Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen yardım kolilerinin, AKP'li Bergama Belediyesi tarafından aylarca depoda bekletildiğini; şimdi ise Ramazan yardımı olarak halka dağıtıldığını iddia etti.

İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremden sonra Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi illerin Valiliklerinden gelen gıda yardımlarının, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikası depolarında aylardır bekletildiği ve şimdi de Ramazan kolisine dönüştürüldüğü öne sürüldü.

İzmir'de 117 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından Türkiye’nin her yerinde depremzedeler için yardım kampanyaları başlatılmıştı. İzmir Valiliğinin resmî hesabından da "İzmir Depremi Yardım Kampanyası" için duyurular yapılmıştı. Gelen yardımlar ise doğrudan Valilik eliyle Kaymakamlıklara gönderilmişti.

Depremden 6 Ay Sonra, AKP'li Belediye Başkanının Adıyla Dağıtılıyor

Zor durumda olan afetzede vatandaşlarımız için hazırlanan yardım kolilerinin aylarca depoda bekletildiği iddiasıyla ilgili açıklama yapan CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, şunları söyledi:

“Bugün, Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasının bulunduğu yerdeki depolarda tesadüfen bir manzarayla karşılaştı. Bergama Belediyesi, İzmir depremi sonrası depremzedeler için ülkemizin değişik vilayetlerinden gelen yardımları depremzedelere dağıtmayarak ya da bir kısmını dağıtıp bir kısmını da ayırarak belediyenin depolarına kaldırdılar. Depremden tam altı ay sonra bugün, depremzedeler için alınan yardımlar, belediye başkanının adını taşıyan torbalarla Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Vatandaş Deprem Yardımı Diye Gönderdi, AKP'li Başkan Ramazan Yardımı Olarak Lütfediyor

Ajans Bakırçay'ın haberine göre Bergama Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Selim Tok, bu utanç verici konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Tekstil fabrikasına tesadüfen yaptığımız bir ziyaret sonucunda, ülkemizin çeşitli vilayetlerinden yaraları sarmak için İzmir’e gönderilen gıda yardım kolilerinin belediye başkanı Hakan Koştu adını taşıyan torbalara konularak Ramazan yardımı olarak dağıtıldığını gördük. Propaganda amaçlı yapılan bu işlemi kınıyoruz” 

"Sanki Belediye Başkanı'nın bir lütfuymuş gibi..."

Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP'li Ali Bor ise “Bugün Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasında karşılaştığımız manzarada, İzmir depremi sonrası yapılan yardımların kasti olarak bekletildiğini gördük. Bugün bu erzaklar, Belediye Başkanı'nın adını taşıyan torbalara konularak sanki Belediye Başkanı'nın bir lütfuymuş gibi Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bu etik bir davranış değil” dedi.

İzmir Depremi İzmir Depremi yardım depremzedelere yardım Bergama Bergama Belediyesi Hakan Koştu Selim Tok CHP CHP Bergama AKP'li belediye ramazan yardımı diye deprem yardımını dağıttılar ramazan ramazan yardımı 1