Jandarma Yurt Dışına Kaçmak İsteyen 105 Kaçağı Tutukladı

TAKİP ET

Jandarma ekipleri, İstanbul'un Çatalca ve Çekmeköy ilçelerinde kaçakları yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmaya çalışan organize çalışan suç örgütünü deşifre etti. Yapılan takip sonucu kamyon ve kamyonetlerden 105 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalanırken, beş organizatör çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Göçmen kaçakçılığı yapıldığına dair gelen bilgi sonrası İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın ekipleri, İstanbul'un Çatalca ve Çekmeköy ilçelerinde operasyon düzenledi. Jandarma, gelen ihbar üzerine göçmen kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı kamyon ve kamyonetlerle yapılan göçmen kaçakçılığı üzerine karayollarında denetimi arttırdı.

Yasa Dışı Yollar İle Yurt Dışına Çıkmak İsteyen 105 Kaçak Tutuklandı

Jandarma ekiplerinin takibi sonucu Çekmeköy ve Çatalca'da yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak üzere kamyon ve kamyonetlere bindirilen 105 kaçağı yakaladı. 

Jandarma, belirlenen kamyon ve kamyonette yaptığı aramada Afganistanlı 39 kişi, Mısırlı 27 kişi, Filistinli 11 kişi, Suriyeli 9 kişi, Pakistanlı 8 kişi, Iraklı 4 kişi, Bangladeşli 4 kişi ve İranlı 2 kişi olmak üzere toplam 105 kaçağı yakaladı. Kaçaklar Jandarma tarafından sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

jandarma kaçak göçmen Sığınmacı tutuklandı Afgan suriyeli Pakistanlı