Jandarma Genel Komutanlığı, Sedat Peker'in İddialarına İlişkin Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Jandarma Genel Komutanlığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında açıklama yaptı.

Peker’in iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu bildiren Jandarma Genel Komutanlığı, "Yeldana Kaharman isimli Kırgız ya da Kazak uyruklu bir kadının jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu" şeklindeki iddialara yönelik bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yeldana Kaharman isimli kadının jandarmaya herhangi bir müracaatı kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır."

Peker, yayımladığı videoda, Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan  ve Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman’ın ölümü ve Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar hakkında konuşmuştu.

"Yalan çıkarsa parmağımı keseceğim"

"Bu anlattıklarımın tek bir tanesi dahi yalan çıkarsa bu parmağımı keseceğim. Size söz veriyorum" diyen Peker, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir gün kızcağız jandarmaya gidip bana tecavüz edildi diyor. 18 yaşında. Kız şikayet ediyor, daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi, babası (Mehmet Ağar) aldırıyor. Kız, ertesi günü ölü bulunuyor. Ne kadar enteresan ve ne kadar acı değil mi? Kendi kızımız için dünyaları yakarız dedik ama orada bir garip öldü ve herkes biliyor. Kimse ağzını açmıyor. Hani kadın kuruluşları? Bir tane gördünüz mü bu olay için eylem yapan? E derin devletin başı... Adam ne istiyorsa o oluyor. Şimdi daha da derin oldu."

Sedat Peker Mehmet Ağar Tolga Ağar Yeldana Kaharman Derin Devlet