Jandarma, Taş Ocağına Karşı Çıkan Köylülerin Çadırlarını Gece Yarısı Operasyonuyla Topladı

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere ilçesinin İşkencedere Vadisi'nde yapımı devam eden taş ocağına karşı çıkan köylülerin çadırları, jandarmanın gece yarısı baskınıyla toplatıldı.

AKP'nin baş müteahhitlerinden Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat'ın, Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'ndeki taş ocağına karşı köylülerin mücadelesi 26 gündür devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun göstermelik ziyaretinden sonuç alamayan köylüler, mücadelelerine devam ederken köylülerin alınmadığı 'bilgilendirme toplantısı' adlı bir 'tiyatroya' şahit oldu. Buradan da istenilen sonuç elde edilemeyince dün gece yarısı jandarma operasyonuyla köylülerin çadırları toplatıldı.

Saat 02.30 sıralarında operasyon yapan jandarma ekipleri, köylülerin kendi arazilerine kurdukları çadırlarda önce arama yaptı daha sonra çadırları toplayarak bölgeden uzaklaştı.

"Bu Hakkı Nereden Alıyorlar"

İşkencedere Vadisi'nin girişinde köylülerin yağmur ve güneşten korunmak için kurdukları çadırları toplayan jandarmanın operasyonunu görüntü kaydına alan bir vatandaş, "Ben böyle bir şey görmedim. Bu hakkı nereden alıyorlar? Çadırlarımızın hepsini kaldırdılar, alanı boşalttılar. Bir tane bile çadırımızı bırakmadılar, iskeleleri de yıkmışlar” şeklinde konuştu.

Valilik Emretmiş

Köylülerin avukatı İbrahim Demirci, jandarma ile yapılan görüşme sonrası "Tam olarak ne sebeple çadırların toplatıldığını bilmiyoruz. Jandarma valilik emriyle olduğunu söyledi. Toplantı ve yürüyüş kanununa dayatılarak toplatılmış. Ancak oralar köylülerin kendi arazileri. Bu olay kanuna aykırıdır” dedi. İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Yıldırım ise, “Çadırlarımızı ve pankartlarımızı almışlar. Bize hiç bir bildirim yapmadılar. Çadırların olduğu bölgeye de asker koymuşlar ve kimseyi almıyorlar. Suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

rize ikizdere işkencedere vadisi taş ocağı cengiz inşaat mehmet cengiz köylüler jandarma gece yarısı çadırları topladı toplattı açıklama baskın köylülerin çadırları maden karşı çıkan mücadele eden