Japon Başbakanı Kişida'dan Şinzo Abe'nin Ölümüne İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Japon Başbakanı Kişida, eski Başbakan Şinzo Abe'nin ölümünden polisi sorumlu tuttu.

8 Temmuz'da Japonya'nın Nara kentinde seçim öncesi düzenlenen bir etkinliğe katılan eski Başbakan Şinzo Abe uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Eski Başbakan Şinzo Abe'nin suikast sonucu öldürülmesine ilişkin açıklama yapan Japon Başbakanı Kişida Fumio, suikast sırasında polisin yeterli güvenlik önlemi almadığını söyledi.

Suikasta ilişkin açıklama yapan Nara Polis Müdürü Tomoaki Onizuka, Şinzo Abe'nin seçim öncesi katıldığı siyasi etkinlik sırasında alınması gereken güvenlik önlemleriyle ilgili inkar edilemez sorunlar olduğunu kabul etmişti.

Silah Edinmenin En Zor Olduğu Ülkelerden Biri

Japonya, dünyada silah sahibi olmanın en zor olduğu ülkelerden biri. Silah edinmenin oldukça zor olduğu ülkede ruhsatlı silah satın almak isteyen kişilerden sağlık raporu, uyuşturucu testi ve herhangi bir suç ya da aşırılık eğilimi ihtimaline yönelik ayrıntılı sabıka kaydı sunmak gerekiyor. Ayrıca Japonya'da tabancalar doğrudan yasak ve yalnızca av tüfeği ile havalı tüfeklere izin veriliyor. Bunun yanı sıra bu yöntemle silah sahibi olan kişilerin silahını ve mühimmatını nerede tuttuğunu bildirmesi zorunlu tutuluyor ve silahlar her yıl polis tarafından denetleniyor. Ayrıca 3 yıllık ruhsat süresi bitince aynı prosedürün yeniden takip edilerek yeni bir ruhsat almak gerekiyor. Eski Başbakan Şinzo Abe'yi hedef alan suikastta kullanılan silah da ev yapımı bir silah idi. 

Şinzo Abe'nin Katili Tetsuya Yamagami'nin İfadesi: Eski Bir Asker

japon başbakanı japonya şinzo abe kişida fumio açıklama polis suçladı sorumlu tuttu