Japon Bir Kadın Uygur Soykırımıyla İlgili Broşür Dağıttı

TAKİP ET

Japon bir kadın, Uygur soykırımına ilişkin bilgiler içeren broşür dağıttı.

Japon bir kadın, Çin Komünist Partisi (ÇKP) diktasının Uygur Türklerine yönelik soykırım faaliyetine ilişkin broşür ve kitapçık dağıttı. Görüntüleri Uygur Haber Twitter'da paylaştı.

Broşür'de Çin tarafından Doğu Türkistan'daki toplama kamplarına atılarak ağır işkencelere maruz kalan Mihrigül Tursun'un yaşadıkları konu ediliyor.

Uygur Soykırımı

Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Soykırımın tanıklarından biri olan -gerçek ismi açıklanmayan- eski Çin polisi Jiang, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplama kamplarına "terör" suçlamasıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz kaldıklarını bir bir anlatmıştı.

 

uygur soykırımı broşür japon kadın doğu türkistan mihrigül tursun