Japon Prensesi Aşkı İçin Tacından Vazgeçti

TAKİP ET

28 yaşındaki Japonya Prensesi Ayako tüm prenseslik haklarından vazgeçerek 32 yaşındaki sıradan bir vatandaş olan Kei Moriya ile dünya evine girdi.

Japonya prensesi Ayako ile imparatorluk ailesinden olamayan büyük bir gemicilik şirketi için çalışan 32 yaşındaki  Kei Moriya'nın düğünü gerçekleşti.

Japon medyasına göre yüzük takma töreni ve sake paylaşımını içeren düğün, tapınak kompleksi içindeki pagoda benzeri binalardan birinde gerçekleşti. Çiftin düğünü, Japon inancı Şintoizm'le bağlantılı sıradan ritüellerden oluştu. Prenses, düğününde geleneksel Japon kıyafetleri giydi.

Japonya'da, imparatorluk ailesinden biriyle evlenen kadınlar imparatorluk ailesi sayılırken 'sıradan' biriyle evlenen imparatorluk ailesi bir kadın ise aileden ayrılmak zorunda olduğu için Ayako hanedana veda etti.

Damat Moriya imparatorluk ailesinden ayrılan Ayako'ya 'sıradan birinin yaşamını' öğrenmesine yardımcı olmak istediğini belirtti ve "Mutlulukla dolu bir aile kurmak için birlikte, el ele çalışmak istiyorum" dedi.