Japonya Başbakanı Fumio Kishida Rüşvet ve Yolsuzluk İddialarının Ardından Partisinin Başkanlığından İstifa Etti

TAKİP ET

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sebebiyle Liberal Demokrat Parti'deki partisinin başkanlığından istifa etmeye karar verdiğini duyurdu.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sebebiyle Liberal Demokrat Parti’deki partisinin başkanlığından istifa etmeye karar verdiğini duyurdu.

Kishida’nın kendi partisi de dahil olmak üzere beş grubun siyasi parti bağış toplama gelirlerini eksik bildirdiği ve bu ek gelirin bazı milletvekillerine rüşvet olarak aktarılmış olabileceği iddia edilmişti.

LDP içindeki dördüncü en büyük gruba başkanlık eden Kishida, gazetecilere verdiği demeçte, ''Partinin siyasi sorumluluklarına ve halkın güvenini yeniden tesis etme çabalarına liderlik edeceğim'' ifadelerini kullandı.

Kendisine yakın kaynakların şu anda grubun liderlik pozisyonunun boş olacağını söylemesi nedeniyle başbakanlık görevini üstlenirken grubundan ayrılacağını da sözlerine ekledi. 

LDP, genellikle üyelerine seçim finansmanı sağlıyor ve onları bakanlık pozisyonları için tavsiye ediyor. 370’i aşkın LDP milletvekilinin yaklaşık yüzde sekseni parti içindeki gruplardan birine mensup.

Ancak bazı gazeteciler, uzun zamandır bu tür eylemlerin birçok LDP milletvekiline gizli fon oluşturma fırsatı sağladığını, çünkü gruplarından ne kadar para aldıklarının belli olmadığını ve bu paranın nasıl kullanıldığını takip etmenin zor olduğunu belirtiyor.

japonya fumio kishida istifa