Japonya'daki Uygur Milletvekili Arfiya Eri TIME Tarafından 'Dünya Çapında Gelecek Nesle Liderlik Edecek 100 Kişiden Biri' Seçildi

TAKİP ET

Uygur milletvekili Arfiya Eri dikkat çekiyor.

Japonya'da Uygur kökenli Arifya Eri, Chiba vilayetinin 5. bölgesini temsil etmek üzere Japon Meclisi'nin alt meclisine seçilmişti.

Soykırımcı ÇKP'nin Doğu Türkistan'da devam ettirdiği Uygur Soykırımı'na karşı Japonya'da aktif çalışmalar da yürüten Arfiya Eri, TIME dergisi tarafından “dünya çapında gelecek nesle liderlik edecek 100 kişiden biri" seçildi.

Uygur Kökenli Arfiya Eri Japonya'da Parlamentoya Seçildi

X'ten açıklama yapan Eri, "Bu listeye dahil edilmem kişisel olarak sadece benim için değil, Japonya'nın en gelişmiş bölgelerinden biri olan ve ülkemiz demokrasisini her zaman ileriye taşımış olan Ichikawa/Urayasu'nun ve Liberal Demokrat Parti'nin uluslararası alanda tanınması için de önemli. Yeniden seçilmek için çok çalışmaya devam edeceğim ve halkımızın rehberliğinin devamını sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

Japonya'nın Uygur Milletvekili Arfiya Eri: Uygurlar Başarıyı Hak Ediyor

TIME, Arfiya Eri'ye ilişkin haberinde şunları aktardı:

"Japonya'da Temsilciler Meclisi ve bakanlık pozisyonlarındaki sandalyelerin yaklaşık yüzde 90'ı erkeklere aittir ve üyelerin ortalama yaşı 56'dır. 34 yaşındaki Arfiya Eri, Uygur ve Özbek kökenli olup İngilizce, Çince, Özbekçe, Türkçe, Uygurca, Arapça ve Japonca bilmektedir.

Arfiya Eri, Japonya'nın nispeten erkek egemen siyasi dünyasında bir tehdit olarak görülmek istemedi ve bunun yerine Japonya'nın Diyetteki çeşitliliğinin vücut bulmuş hali haline geldi. Muhafazakar bir parti olan Liberal Demokrat Parti'nin resmi adayı olarak yarıştı ve Başbakan Kishida'nın politikalarını ve argümanlarını destekledi. Ayrıca Japonya'nın popüler Dijital Bakanı Taro Kono'dan da destek aldı. Arfiya Eri, Japonya'nın siyaset dünyasındaki doğal çeşitliliğini temsil eden bir köprü olma değerini kazandı."

 

arfiya eri japonya japon uygur milletvekili time time dergisi