Japonya İntiharlarla Mücadele Etmek İçin 'Yalnızlık Bakanlığı' Kurdu

TAKİP ET

Japonya Başbakanı, pandemi ile birlikte yükselişe geçen intihar vakalarıyla mücadele etmek için 'Yalnızlık Bakanı' atadığını açıkladı.

Çin Virüsü pandemisi ile birlikte insanların kendini izolasyona alması sonucu intihar vakaları yükselişe geçen Japonya'da bu durumla mücadele etmek için Yalnızlık Bakanlığı kuruldu. Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, yeni kurulan bakanlığın ilk bakanı olarak Tetsushi Sakamoto'yu atadı.

Japonya'da özellikle kadınların, Çin Virüsü salgının başlamasıyla depresyonla mücadele ettiğini belirten Suga, ülkede, yalnızca Ekim ayında yaklaşık 880 kadın intihar ettiğini bildirdi. Başbakan, yeni atadığı Yalnızlık Bakanı'na "Sorunu incelemenizi ve kapsamlı bir strateji ortaya koymanızı istiyorum" talimatını verdi. Gazetecilere yaptığı yorumda "Yalnızlığı ve sosyal izolasyonu önleyen ve insanlar arasındaki bağları koruyan faaliyetleri teşvik etmeyi umuyorum" şeklinde konuşan Suga, aynı zamanda ülkenin düşen doğum oranları ve sürekli bir işi olmayan bekar kadınlarla ilgili bölgesel ekonomilerin de ele alınacağını kaydetti.

Ulusal Polis Teşkilatı'ndan alınan verilere göre 2020'de 20.919 kişinin intihar ettiği, bir önceki yıla göre 750 kişilik bir artış olduğu ve 11 yıl içinde art arda intihar artışlarının yaşandığı görülüyor. Verilere göre, artış en çok kadınlar ve gençler arasında belirginleşiyor. Ayrıca, evinde ölen ve uzun süre öldüğü anlaşılmayan insanlar da yaygın durumda. 

 

japonya intihar vakalar tespit artış yalnızlık bakanlığı yalnızlık bakanı atandı başbakan kuruldu atadı faaliyet kadınlar doğum