Japonya'nın Irak Büyükelçisi'nden Kerkük'teki Türkmenlere Destek

TAKİP ET

Japon Büyükelçi, Erşat Salihi ile görüştü.

Kürtçü Barzani aşireti, Irak Türkmeneli'nin başkenti Kerkük'ü bir kere daha ele geçirmeye çalıştı.

Ancak Barzani aşiretinin bu çabası yine sonuçsuz kaldı ve Kerkük Ortak Operasyon Komutanlığı binasının Barzanilere teslim edilmesi bir sonraki duyuraya kadar ertelendi.

Öte yandan Japonya'nın Irak Büyükelçisi Futoshi Matsumoto, Kerkük Milletvekili Erşad Salihi ile görüştü. 

X'ten görüşmeye ilişkin açıklama yapan Matsumoto, "Türkmen Parlamenter Bloku Başkanı Milletvekili Erşad Salihi ile, Japonya ile Türkmenler arasındaki dostluğun güçlendirilmesinin yanı sıra Kerkük'teki son gelişmelere ilişkin Türkmen halkının görüşlerini öğrenmek için görüştüm. Durumun karmaşık doğası göz önüne alındığında, özellikle farklı bileşenlerin uzun geçmişinin mevcut siyasi istikrar üzerinde büyük bir yük oluşturduğu Kerkük'te, toplumun tüm farklı bileşenleri arasında diyaloğun kararlılıkla sürdürülmesinin önemini bir kez daha hissettim. Tüm tarafların sakin ve barışçıl çabalarının, şiddete başvurmadan, herkesin mutabakata vardığı bir sonuca ulaşmasını canı gönülden diliyorum. Japonya, Kerkük dahil tüm Irak'ta bu tür demokratik çabaları her zaman desteklemektedir." dedi. 

التقيت النائب ارشد الصالحي رئيس الكتلة النيابية التركمانية واستمعت منه الى وجهة نظر الشعب التركماني حول التطورات الاخيرة بكركوك اضافة الى تعزيز الصداقة بين اليابان والتركمان. ونظراً للطبيعة المعقدة للوضع، شعرت مرة ثانية بأهمية مواصلة الحوار بمثابرة بين جميع مكونات المجتمع… pic.twitter.com/unZruTcQKD

— Futoshi Matsumoto

ırak ırak türkmenleri kerkük barzani kerkük türkmenleri erşad salihi japon büyükelçi ırak büyükelçisi