Japonya'da Çin Virüsünün Yeni Bir Mutasyonu Tespit Edildi

TAKİP ET

Japonya'da Çin Virüsünün daha önce görülmemiş bir mutasyonu tespit edildi. 396 kişide tespit edilen yeni Çin Virüsünün, aşıların etkilerine olumsuz etki yapabileceğinden endişe ediliyor.

Şimdiye kadar 396 kişide rastlanıldığı belirtilen Japonya varyantının, bulaşma riskini artırabileceğinden ve mevcut aşıları etkisiz kılabileceğinden endişe ediliyor. 

Ulusal Salgın Hastalıklar Enstitüsü (NIID) Acil Müdahale ve Hazırlık Merkezi Başkanı Saito Tomoya, 396 kişinin yeni tip bir Çin Virüsüne yakalandığını açıkladı. Vakaların, başkent Tokyo'nun bulunduğu Kanto bölgesinde tespit edildiği bildirildi.

NIID, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan türlerle benzerlik taşıdığını, mutasyonun yeniden bulaşma riskini artırabileceğini ve mevcut aşıların etkilerini düşürebileceğinden endişe ettiklerini açıkladı.

Tomoya, yeni varyantın Japonya dışından geldiğinin tahmin edildiğini, ancak henüz yeterli bilgi sahibi olmadıklarını açıkladı. Tomoya, "Yeni türün 'ana akım' oluşturabileceğini düşünmüyor, ancak duruma yönelik bilgi edinmeye çalışacağız" dedi.

Japonya Yeni mutasyon yeni tip koronavirüs Çin virüsü aşı aşılar ne kadar güvenilir aşıların etkisi Japonya'da yeni tip koronavirüs