Japonya'da OHAL Kararı

TAKİP ET

Japonya'da Başkent Tokyo dahil 4 bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Covid-19 vakalarını kontrol altına alamayan ve hızlı yükselişe dur diyemeyen ülkelerden biri olan Japonya'da OHAL kararı alındı. Japonya Başbakanı Suga Yoşihide;  Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo eyaletlerinde OHAL uygulanacağını bildirdi.

Covid-19 Danışman Heyeti'nin tavsiyesi üzerine bu kararın alındığını belirten Suga, 4 bölgenin valisine tedbirleri artırmallarına yönelik çağrı yaptı.

29 Nisan - 5 Mayıs dönemindeki "Oogon Şuukan" (Altın Hafta) tatiline değinen Suga, "Halk tatildeyken virüsün yayılmasına karşı odaklanmış şekilde kuvvetli önlemler almalıyız'' şeklinde konuştu.

OHAL Süresi Uzatılabilir

25 Nisan Pazar gecesi başlayacak ve 11 Mayıs'a dek yürürlükte kalacak OHAL sürecinde vakalarda azalma olmadığı takdirde OHAL süresinin uzatılacağı belirtildi.

Spor, kültür gibi büyük çaplı etkinliklerin yasaklanacağı OHAL'de toplu ulaşım hizmetleri de erkenden sonlandırılacak. Restoranların en geç 20.00'de, alkol satışı yapan işletmelerin tamamen kapanmaları talep edilecek.

Alışveriş merkezlerinden günlük ihtiyaçların satışa çıkarıldığı zemin katları haricinde işletmelerinin faaliyetlerini durdurmaları talep edilecek.

japonya covid tokyo ohal olağanüstü hal suga açıklama