Japonya'dan Haklı Tepki: Vatandaşlarımıza Anal Yoldan Covid-19 Testi Yapmayın

TAKİP ET

Çin'e giden vatandaşlarına anal yoldan Covid-19 testi yapılmasına Japonya tepkili.

Japonya Kabine Başsekreteri Katsunobu Kato, Çin'den Japonya'ya dönen vatandaşların bazılarından 'psikolojik sorun' şikayeti aldıklarını duyurdu. Kato, Tokyo'nun talebinin Pekin'deki Japonya Büyükelçiliği aracılığıyla Çin makamlarına iletildiğini de belirtti. 

Bununla birlikte Çin virüsüne karşı Polimeraz zincirleme tepkimesi olarak isimlendirilen PCR testlerinin yapılış biçiminde herhangi bir değişiklik olmadığı da bildirildi. Bunun üzerine, Japon haber ajansı Kyodo'nun haberine göre, günlük basın toplantısında konuşan Kato, "Tokyo hükümeti, Pekin yönetimini Japonya vatandaşlarını böylesi bir test yönteminden muaf tutmaya çağırmaya devam edecek." dedi. Japon yetkili, bu tür bir uygulamanın dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığına da dikkat çekti.

NEDEN SADECE ÇİN'DE?

Çin virüsünün teşhisi için yapılan PCR testi, yurt dışına gidiş ve yurt dışından gelişlerde birçok ülkede zorunlu olarak uygulanıyor. Normal şartlarda burun ve boğazdan kulak pamuğuna benzer bir çubukla alınan numuneler, özel bir sıvı içine yerleştiriliyor ve daha sonra bu örnekler laboratuvar ortamında inceleniyor. Ancak Japonların tepkili olduğu bahsi geçen yolla Çin'de yapılan testler ise karantinaya alınan kişilerde ve Çin'e giren bazı kişilerde tatbik ediliyor.

ABD DE RAHATSIZ

Çin'in tepki toplayan yollardan PCR testi uygulamasına bir tepki de Washington'dan geldi. CNN'nin haberine göre bazı ABD'li yetkililer de Çin'e girerken bu uygulamaya maruz kalmış.

 

 

Japonya PCR testi Çin virüsü Covid-19 testi Anal yoldan test Çin