Jeff Bezos'un Serveti Rekor Kırdı: 211 Milyar Dolar

TAKİP ET

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un serveti 211 milyar dolarla rekor seviyeye çıktı.

Geçtiğimiz gün kurucusu olduğu Amazon'daki CEO'luk görevinden ayrılan Jeff Bezos'un serveti Pentagon'dan gelen kararla birlikte rekor seviyeye yükseldi.

Bir önceki başkan Trump döneminde gerçekleştirilen ve Microsoft'un kazandığı ihaleyi Pentagon'un iptal etmesi üzerine Amazon hisselerinde yüzde 5'e varan yükseliş oldu. Amazon hisselerinde yaşanan bu yükselişle birlikte Bezos'un serveti 8,4 milyar dolar artış gösterdi.

Bu artışla beraber Bezos'un kişisel serveti 211 milyar doları görerek rekor kırdı.

İptal Edilen İhale

Ekim 2019'da, 10 milyar dolarlık Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi (JEDI) ihalesi Microsoft'a verilmiş, Amazon ise bu ihalenin haksız bir şekilde Microsoft'a verildiği iddiasıyla konuyu mahkemeye taşımıştı.

ABD Savunma Bakanlığı, Amazon'un mahkemeye taşıdığı ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. Müşterek Bulut Kabiliyeti adında yeni bir bulut projesi için çok paydaşlı ve süresiz bir yeni ihale başlatılacağını belirten Pentagon'un, Microsoft ve Amazon Web Services (AWS) gibi sınırlı sayıda kaynaktan teklif almayı amaçladığı ifade edildi.

 

jeff bezos microsoft amazon abd savunma bakanlığı pentagon ihale iptal serveti kişisel 211 milyar dolar rekor kırdı yükseldi hisseler yüzde 5 karar birlikte