Jet Fadıl İflas Etti

TAKİP ET

Mahkeme, iş insanı Fadıl Akgündüz'e ait Jetpa Holding A.Ş.'nin iflasına karar verdi.

Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden topladığı 350 milyon Euro ile Siirt’te otomobil fabrikası kuracağını söyleyerek başladığı dolandırıcılık kariyeri sebebiyle 2442 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Fadıl Akgündüz'ün şirketi iflas etti.  Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 62 milyon TL sermayeli şirketin iflasına karar verdi. Mahkemenin iflas kararı sonrası şirketin tasfiyesi başladı. 

Jetpa Holding’ten alacaklı olan Yaşar Yeşildağ'ın bu yılın başında şirkete karşı açtığı iflas talepli davada Yeşildağ’ın avukatları iflas avansını yatırdı. Mahkeme, ödemenin yapılması için şirkete yönelik depo kararı aldı. Ancak alınan karara rağmen, söz konusu tutar mahkemenin hesabına yatırılmadı.

Malları Ablasının Üzerine Geçirdi 

Jetpa Holding AŞ’de yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran “Ben de, on binlerce alacaklı gibi yıllardır payımı almaya çalışıyorum. İflasına karar verilen şirketin içi boş. Didim’de bulunan otel dahil bir çok değerli gayrimenkul, Fadıl Akgündüz’ün ablası adına olan Aytepe Turizm’e kaydedildi. Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığım dava ile Aytepe Otelcilik ve Turizm AŞ adına geçirilen varlıkları tekrar Jetpa Holding’in içine aktarmaya çalışıyorum. Böyle olduğu taktirde, alacaklılar paralarını alabilir” dedi.

İflasına karar verilen şirketin yüzde 40 hissesi Fadıl Akgündüz’e, yüzde 10 hisse Sacit Duran’a, kalan yüzde 50 hisse ise Almanya ve İsviçre’de bulunan şirketlere ait.

Şirketin yüzde 40'ına sahip olan Akgündüz, 2003 yılında 15 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 2003 yılından 2015 yılına kadar birçok dolandırıcılık operasyonunda adı geçen Akgündüz, 2015 yılında yeğeni Salih Obut ile birlikte tutuklandı ancak Mart 2017’de tahliye oldu.

On binlerce insanı dolandıran Akgündüz, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile yargılandığı davada 2 bin 443 yıla kadar hapsi istemiyle yargılanıyor.

 

jet fadıl akgündüz iflas etti şirket rasfiye başladı yaşar yeşildağ sacit duran