Joe Biden: Afganistan'dan Çekilme Kararından Pişman Değilim

TAKİP ET

Afganistan'da üstünlüğün kısa sürede Taliban'a geçmesine rağmen ABD Başkanı Joe Biden ülkeden çekilme kararından pişman olmadığını söyledi.

1 trilyon dolarlık altyapı paketinin ABD Senatosu tarafından onaylanması sonrasında Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunan Joe Biden, bu paketin yılda 400 bin dolardan az kazanan Amerikalılar için hiçbir vergi artışına neden olmayacağını kaydetti.

"Wall Street tahmincileri önümüzdeki 10 yıl içinde ekonomimizin trilyonlarca dolar genişleyeceğini ve halihazırda beklenenin ötesinde yılda 2 milyon ilave istihdam yaratacağını öngörüyor" diyen Biden, söz konusu altyapı tasarısının cumhuriyetçi ve demokrat partilerin birlikte çalışabileceğini de gösterdiğini ifade etti.

Bu paketle birlikte Amerikan ekonomisinin kalbindeki tıkanmış arterlerin açılacağını belirten Biden "Altyapı paketi ulaşım maliyetlerini, aileler ve işletmeler için genel maliyetleri azaltacak" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında gazetecilerin Afganistan'daki duruma ilişkin sorularını yanıtlayan Biden, 20 yıllık işgal sürecinde harcanan trilyonlarca dolarla birlikte 300 bini aşkın Afgan kuvvetinin eğitildiğini ve donatıldığını söyledi.

Afganistan'da aşiret liderlerinin ulusları için bir araya gelmeleri gerektiğini vurgulayan Biden, "Yakın hava desteği sağlayarak, hava kuvvetlerinin çalışır durumda olduğundan emin olarak, kuvvetlerine yiyecek ve ekipman ikmali yaparak ve tüm maaşlarını ödeyerek verdiğimiz taahhütleri tutmaya devam etmemiz konusunda ısrar edeceğim ama savaşmayı istemek zorundalar" diye konuştu.

"Kararımdan pişman değilim" diyen Başkan Biden, Afgan liderlerinin birlikte hareket etmeleri gerektiğini anlamaya başladıklarını ifade etti.

Joe Biden Afganistan'dan Çekilme Kararından Pişman Değilim