Joe Biden, Donald Trump'ın Yeşil Karta Getirdiği Salgın Kısıtlamalarını Kaldırdı

TAKİP ET

Donald Trump döneminde salgın nedeniyle yeşil karta gelen kısıtlamalar Joe Biden tarafından kaldırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Donald Trump'ın Yeşil Kart (Green Card) başvurusunda bulunanlara ve yabancı işçiler için getirdiği ülkeye giriş yasağını iptal etti.

Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Trump tarafından getirilen ilgili yasakların aile birleşimlerini engellediğini ve ABD ekonomisine zarar verdiğini söyledi.

Eski başkan Donald Trump, koronavirüs pandemisinin yol açtığı yüksek işsizliği gerekçe göstererek,  "ABD vatandaşlarını korumak amacıyla" geçen yıl ''Yeşil Kart'' uygulamasını ve yabancı işçilerin ülkeye girişlerini kısıtlama kararı almıştı. 

Biden, seçim kampanyalarında Trump'ın sert göç politikasına son vereceği vaadinde bulunmuştu. 

Yeni Yasalar Yapmıyorum Kötü Politikaları Ortadan Kaldırıyorum

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Trump'ı eleştirerek, "Ben yeni yasalar yapmıyorum, kötü politikaları ortadan kaldırıyorum. Çocukları ailelerinin kollarından mecazi olarak değil, gerçek anlamıyla çekip alan önceki yönetimin neden olduğu ahlaki ve ulusal utancı ortadan kaldıracağım” dedi.

Ailelerin bir araya getirilmesi için imzalanan kararname özellikle ailelerinden ayrı düşen çocukları anne ve babalarına kavuşturmayı hedefliyor. Net olmamakla birlikte mahkeme belgeleri Trump’ın başkanlığı döneminde 5 bin 500 kadar çocuğun ailelerinden ayrıldığını ortaya koyuyor. Sınır güvenliğiyle ilgili kararname ise ABD mahkemelerine sığınma başvurusu yapanların Meksika sınırında bekletilmesini engelliyor. Biden, seçim kampanyası sırasında Trump’ın “Meksika’da bekle” politikasını sona erdirme sözü vermişti.

joe biden donald trump yeşil kart kısıtlama