Joe Biden: Tek Halk, Tek Millet, Tek Amerika

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, "Kovid-19 Nefret Suçları Kanunu" adı verilen yasayı imzaladıktan sonra "Tek bir halk, tek bir millet ve tek bir Amerika olarak birleşmeliyiz" şeklinde garip bir çağrı yaptı.

ABD Başkanı Biden, özellikle Çin virüsü salgınının ardından artan Asya kökenli Armerikanlara karşı nefret suçlarının önlenmesine yönelik yasayı onayladı.

"Kovid-19 Nefret Suçları Kanunu" adı verilen yasayı imzalamasının ardından bir konuşma yapan Biden, "Tek bir halk, tek bir millet ve tek bir Amerika olarak birleşmeliyiz" şeklinde garip bir çağrı yaptı.

"Korkarak Uyandılar"

Biden, nefret suçlarını "çirkin bir zehir" olarak nitelendirerek "Birçok Asya kökenli Amerikan, bu yıl, güvenliklerinden korkarak uyandılar" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yasa, Asya kökenli Amerikanlara yönelik nefret suçlarının daha kolay rapor edilmesini ve Adalet Bakanlığının bu yöndeki incelemelerini ayrıntılandırmasını öngörüyor.

Nisan ayında Senato'dan 1'e karşı 94 oy ile kabul edilen tasarı, 18 Mayıs Salı günü de Temsilciler Meclisinde 62'ye karşı 364 oy ile kabul edilmişti.

Joe Biden Kovid-19 Nefret Suçları Kanunu ABD Tek vatan tek millet tek devlet tek bayrak tek halk tek millet tek amerika