Joe Biden'dan Maduro'ya Teklif

TAKİP ET

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden'ın Venezuela'da Maduro yönetimi ile görüşmeyi, özgür ve adil seçimler karşılığında yaptırımları hafifletmeyi teklif etmeyi planladığı bildirildi.

Venezuela'daki ekonomik, siyasi ve insani kriz devam ederken, ABD Başkanlığı seçimlerini kazanan Joe Biden'ın bu krizi hafifletmek için Maduro'ya teklif yapacağı iddiaları ortaya atıldı.

Bloomberg'in, Biden'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yeni ABD yönetiminin Güney Amerika ülkesindeki krizi sonlandırmak amacıyla Maduro yönetimi ile görüşmeye hazırlandığı ifade edildi.

Biden yönetiminin göreve geldiğinde, Venezuela'da özgür ve adil seçimler karşılığında yaptırımları hafifletmeyi planladığının altı çizildiği haberde, Biden'ın Trump yönetiminin aksine Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun görevi bırakması ön koşulu olmaksızın, doğrudan görüşmelere hazır olduğu açıklandı.

Biden'ın danışmanlarına göre, Venezuela'daki kriz, yönetimin Batı yarımkürede karşı karşıya kalacağı diplomatik en büyük diplomatik zorluk olacak. Trump yönetiminin muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı tanıması politikasına Biden yönetiminin nasıl yaklaşacağı da merak edilen konular arasında.

Yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlardan dolayı son beş yılda her 6 kişiden birinin göç etmek zorunda kaldığı Venezuela’da, göç sorunu salgına rağmen artacak gibi görünüyor. Bu nedenle Venezuelalıların göçü, Latin Amerika ve Karayipler'in yakın tarihindeki en önemli göç dalgası olarak öne çıkıyor.

abd biden yaptırım şart venezuela maduro göç halk ülkeyi terk ediyor yürüyerek ter ediyor