Johnson & Johnson Çin Virüsü Aşısının Çalışmalarını Durdurdu

TAKİP ET

ABD'li ilaç şirketi, üzerinde çalıştığı yeni tip koronavirüs aşısının çalışmalarını klinik deneme aşamasında gönüllülerden birinde sebep olduğu bir hastalık nedeniyle durdurdu.

Bütün dünya, 1 milyonu aşkın insanı hayattan koparan Çin Virüsü'nü yenmek için aşı çalışmalarını sürdürüyor. İnsanlar özellikle büyük ilaç şirketlerinin yürüttüğü çalışmalardan gelecek müjdeli haberleri dört gözle bekliyor.

Bu şirketlerden biri olan ABD'li devlerden Johnson & Johnson, çalışmalarını klinik deneme aşamasında durdurma kararı aldı. Sebebi ise aşının denendiği gönüllülerden birinde henüz açıklanmayan bir hastalıkla karşılaşılması oldu.

Şirketten yapılan açıklamada, “Katılımcının hastalığı, kurallarımız gereği değerlendirme altına alındı” denildi.

Şu an açıklanmayan bu hastalıkla söz konusu aşı nedeniyle mi, yoksa bir tesadüf sonucu mu karşılaşıldığına ilişkin araştırmalar yürütülüyor.

CNN’e konuşan Brown Üniversitesi’nden Dr. Ashish Jha, Johnson & Johnson’ın kendi bilgisi dahilinde, 60 bin kişiyle en büyük aşı çalışmasını yürüttüğünü söyledi.

Dr. Ashish Jha bu çaptaki bir çalışmada duraklamaların olabileceğini de ekledi.

Şirket üçüncü aşama aşı çalışmalarına Eylül ayında başlamıştı.

 

Johnson & Johnson aşı çalışması covid-19 aşısı koronavirüs aşısı çin virüsü aşısı aşı çalışmalarını durdurdu klinik deneme açıklanmayan bir hastalık abd'li ilaç şirketi