Johnson Konuştu: İngiltere ve AB Arasında Brexit Gerginliği Kapıda

TAKİP ET

İngiltere'nin Brexit anlaşmasını 'baltalayabileceği' sinyali AB ile krizin kapısını araladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, Avrupa Birliği (AB) ile Brexit kapsamındaki serbest ticaret şartlarının önümüzdeki ay kabul edilmediği takdirde anlaşmayı "baltalayabileceğinin" sinyalini vermesi, Brüksel ile yeni bir krizin kapısını araladı.

İngiliz hükümeti konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmamış olsa da, Financial Times'ın haberine göre, birkaç gün içinde açıklanacağı söylenen yasa kapsamında, devlet yardımı ve Kuzey İrlanda gümrükleri gibi alanlarda "geri çekilme anlaşmasının bazı kısımlarının yasal gücünü ortadan kaldırması" var.

Johnson’ın "AB Konseyince belirlenen 15 Ekim'e kadar bir anlaşma olması gerekiyor. Eğer anlaşamazsak, aramızda bir serbest ticaret anlaşması olacağını da sanmıyorum" yönündeki açıklamasına tepki veren AB, "İngiltere'nin Brexit ayrılık anlaşmasına uymasını istiyoruz" şeklinde karşı açıklamada bulundu.

Ayrıca AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İngiliz hükümetinin, uluslararası hukuk kapsamında zorunlu ve gelecekteki ortaklık için ön koşul olan ayrılık anlaşmasını uygulayacağına güveniyorum." ifadesini kullandı.

AB BREXİT İNGİLTERE BORİS JOHNSON AVRUPA BİRLİĞİ KRİZ KAPIDA GERGİNLİK EB İLE İNGİLTERE ARASINDA TİCARET ANLAŞMASI GERGİNLİĞİ