Jojoba Yağı Neye İyi Gelir, Faydaları Nelerdir?

TAKİP ET

Jojoba yağı neye iyi gelir? Son zamanlarda oldukça sık kullanılan jojoba yağı bitkisel ve organik yağlar arasında en etkili sonuç veren yağlardan birisidir.

Jojoba yağı neye iyi gelir? Son zamanlarda oldukça sık kullanılan jojoba yağı bitkisel ve organik yağlar arasında en etkili sonuç veren yağlardan birisidir. Peki jojoba yağı neye iyi gelir ve faydaları nelerdir? Sizin için araştırdık.

Jojoba Yağı Nasıl Elde Edilir?

İlk olarak jojoba yağı nasıl elde edilir? Açıklamakta fayda vardır. Jojoba yağının ana vatanı Kuzey Meksika, California ve Arizona’dır. Özü ise Simmondsia adı verilen bir bitkidir. Jojoba yağı bu bitkinin tohumlarından elde edilmektedir. Simmondsia’nın topraktaki değerli vitamin ve mineralleri çekirdeğine hapsetmesi sonucu jojoba yağı ortaya çıkmaktadır. Bu çekirdeklerin %50’si yağdır ve çekirdeklerin damıtılması sonucu jojoba yağı elde edilmektedir. Damıtma işlemiyle jojoba yağının özü ve faydaları tamamen korunmaktadır. 

Jojoba Yağı Nerelerde Bulunur?

Kuzey Meksika, California ve Arizona’da yetişen bir bitkiden elde edilen jojoba yağı nerelerde bulunur? Jojoba yağı bazı aktarlarda ve cilt bakım ürünleri içeren mağazalarda bulunmaktadır. Fakat en yaygın olarak internette bulunmaktadır. İnternette her boyutta, en uygun fiyatlı jojoba yağlarını direkt olarak satın alabilirsiniz.

Jojoba Yağı Neye İyi Gelir?

Jojoba yağının neye iyi geldiği ve faydaları saymakla bitmez. Bu faydaları açıklamak gerekirse:

Jojoba yağı doğal bir nemlendirici özelliğine sahiptir.

Akne ve siyah nokta gibi cilt problemlerini kısa sürede çözüme kavuşturur.

Kepek oluşumuna karşı oldukça etkilidir.

Antibakteriyel özelliklere sahip olan jojoba yağı mantar ve diğer bakteriyel enfeksiyonlar üzerinde oldukça etkilidir. Özellikle deri enfeksiyonlarında iltihap giderici özelliğe sahiptir.

Yoğun miktarda E vitamini içermektedir. Bu ise antioksidan etkisini ortaya çıkartmaktadır. Ciltteki toksinlerin atılmasını sağlar. Böylece gözenekleri temizler ve sıkılaşmasına neden olur.

Cilde ışıltılı bir görünüm kazandırır ve cildin nem dengesini korur. Bu yüzden her cilt türü için kullanımı uygundur.

Emilimi oldukça kolay olduğundan ciltte yağlı bir görünüme ve parlamaya yol açmaz. Böylece doğal bir ışıltı kazandırır.

Cilt tonunu eşitler.

Cildi sıkılaştırır. Kırışıklık oluşumunu önler. Bu özellikleri itibariyle yaşlanma karşıtıdır.

Saç dökülmesini önler. Aşırı yağlı veya aşırı kuru saçlar üzerinde dengeleyici bir etkiye sahiptir. 

Güneş yanıkları üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Egzama gibi rahatsızlıkları önler ve kısa sürede geçmesini sağlar.

Yaraların iyileşmesinde ve ciltteki lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir.

Jojoba Yağı Nasıl Uygulanır?

Jojoba yağı neye iyi gelir? Sizin için açıkladıktan sonra jojoba yağı nasıl uygulanır? Açıklamakta fayda var. Jojoba yağının uygulaması oldukça basittir. Burada önemli olan nereye uygulanacağıdır. Jojoba yağı, yaygın olarak cilt ve saç üzerinde uygulanmaktadır. Buna ek olarak tüm vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Özellikle duş sonrasında, losyon yerine uygulayacağınız jojoba yağı losyondan iki kat daha faydalı olabilmekte. Ayrıca jojoba yağını elleriniz ve ayaklarınıza da uygulayabilirsiniz. Eller ve ayaklardaki çatlak, kuruluk ve nasır gibi sorunlara ek olarak mantar enfeksiyonları ve egzama sorunlarını da böylece kısa sürede çözebilirsiniz.

Uygulamayı direkt olarak dairesel hareketlerle masaj yaparak gerçekleştireceğiniz gibi losyon, el ve ayak kremlerinizin içerisine koyarak da yapabileceğinizi unutmayın. Böylece jojoba yağının etkisine kullandığınız kremlerin de etkisi eklenecek ve fayda görme süresi de direkt uygulanmasıyla eşdeğer bir seviyeye gelecektir.

Jojoba Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Son derece faydalı bir yağ olan jojoba yağı cilde nasıl uygulanır? Jojoba yağının cilde uygulanması oldukça basittir. Fakat etkili bir sonuç için düzenli kullanım gerektirmektedir. En etkili sonuçlar ise direkt olarak uygulamada elde edilmektedir. Cildinize özellikle gece yatmadan önce dairesel hareketlerle ve masaj yaparak uygulayacağınız jojoba yağının faydalarını ilk kullanımdan itibaren kademeli olarak ve artarak göreceğinize eminiz.

Jojoba yağını nemlendirici kreminizin veya losyonunuzun içerisine koyarak da uygulayabilirsiniz. Böylece en az direkt kullanım kadar fayda görebilirsiniz. Ayrıca böyle uygulama vakit açısından da tasarruf sağlamanıza yol açacaktır.

Aynı zamanda jojoba yağı bir makyaj malzemesi olan fondötenin de içerisine konulabilir. Böylece fondötenin olumsuz etkileri minimuma indirgenebilir. Kolay emilim özelliği sayesinde cildinizin nefes almasını da sağlayacaktır. Ayrıca cildin nem dengesini ve parlamasını engellediğinden makyajın kalıcılığını da artırıcı bir etkiye sahiptir.

Tüm bu uygulamalardan önce jojoba yağına alerjiniz olup olmadığını kısa bir uygulama ile test etmenizi öneririz. Kolunuza ya da bileğinize birkaç damla jojoba yağı damlatın ve bu kısmı tülbent veya sargı bezi yardımıyla kapatın. 10 ile 15 dakika arasında bir bekleme süresinin ardından yağı uyguladığınız bölgede herhangi bir kızarıklık veya kaşıntı olursa jojoba yağına alerjiniz olabilir. Bu yüzden kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Jojoba Yağı Saça Nasıl Uygulanır? 

Cilt üzerinde oldukça etkili sonuç veren jojoba yağı saça nasıl uygulanır? Jojoba yağının saça uygulaması da aynı cilde uygulaması gibidir. En etkili sonuç direkt uygulamada alınmaktadır. Saç diplerinize jojoba yağı damlatarak masaj yapabilir ve ardından yıkayabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayı gece yapıp sabaha kadar bekletebilirsiniz de.

Jojoba yağını şampuan ve saç kreminizin içine ekleyerek de kullanabilirsiniz. İkisinden birine ekleyebileceğiniz gibi etkili bir sonuç için her ikisinin de içerisine ekleyebilirsiniz. Bu daha düzenli kullanıma yol açabilir. İlk kullanımdan itibaren etkisini göreceğinize eminiz. Böylece jojoba yağı neye iyi gelir, saça ve cilde nasıl uygulanır? Sizin için öncesi ve sonrasıyla araştırdık. Eğer cilt veya saç problemleriniz varsa veya daha sağlıklı bir cilt istiyorsanız jojoba yağı tam size göre.
 

jojoba yağı jojoba yağı neye iyi gelir faydaları nelerdir