Jokey Selim Kaya: Yarışlarda Atlara Kırbaç Vurulmasın

TAKİP ET

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, 5 Ocak günü koşulan yarışta 'Benim Zaferim' isimli atına hiç kırbaç vurmadan yarışı kazanan jokey Selim Kaya, "Biz bu atların yıllarca canını acıtmışız. Başta ben olmak üzere biz bu konuda suçluyuz" dedi.

31 Aralık gecesi sosyal medyada canlı yayında jübilesini gerçekleştireceğini açıklayan ünlü jokey Selim Kaya, yayında yarıştıkları atlara kırbaç vurarak eziyet çektirdiklerini belirterek, kırbaçsız yarış kazanılabileceğini belirtti. Meslektaşları ve vatandaşların olumsuz düşüncesine rağmen 5 Ocak günü Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan pistte gerçekleştirilen yarışa "Benim Zaferim" isimli atıyla katılan ve hiç kırbaç kullanmayan Selim Kaya, burun farkıyla birinci oldu.

Yarışta kırbaç kullanılmaması fikrine karşı çıkanlara seslenen Selim Kaya, "Burada neden buna karşı çıkıyorlar? Kırbaçsız da olsa yarış bitecek. Bunun arasındaki fark ne? İnsanlar buna niye karşı çıkıyor ben onu anlamıyorum. Biz bu atların yıllarca canını acıtmışız. Başta ben olmak üzere biz bu konuda suçluyuz. Ben de yıllardır diğer insanlar gibi düşünüyordum ancak artık farkına vardım, idrak ettim. İnanıyorum ki bu dünyada bir ilk olacak ve ses getirecek" ifadelerini kullandı.

at yarışı selim kaya jokey jokey selim kaya kırbaç at yarışı kırbaç kaç kırbaç serbest kaç kırbaç vurulabilir kırbaç vurulmasın atlar at canını yakıyor atların canını yakıyor benim zaferim kocaeli ankara istan