Kabataş Erkek Lisesindeki Bir Grup Öğrenci Yüce Atatürk'ün Portresine Saldırdı

TAKİP ET

Türkiye'nin en eski liselerinden biri olan İstanbul Kabataş Erkek Lisesindeki Atatürk düşmanı bir grup sözde öğrenci, Ulu Önder Atatürk'ün portresine saldırdı.

Türkiye'nin tarihi liselerinden biri olan Kabataş Erkek Lisesinin pansiyonunda kalan bir grup Atatürk düşmanı, Ulu Önder'e hakaret ve küfredip onun portresine saldıracak kadar hadsizleşti.

Kesici alet ile postere vuran sözde öğrencinin “Zaten çocuğu da yok, acımam. En az 3 çocuk,” gibi ifadelerde bulunduğu duyuldu. Bu rezilliği örtbas eden müdür vekilinin, daha önce İzmir Marşı çalınca töreni terk ettiği öğrenildi.

Ortaya çıkan görüntülerde, köklü okulun yatakhanesinde kalan Atatürk düşmanı M.B.'nin elindeki bıçakla “Sol vs. Atatürk” dedikten sonra Atatürk posterine zarar vermeye başladığı görülüyor. M.B. elindeki Atatürk portresine üst üste darbeler indirirken yanındaki arkadaşlarından M.A.U.’nun da kahkahalar attığı görüntülenen videoda, “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum. En az 3 çocuk” dedikten sonra Atatürk'e küfredecek kadar sınırı aştığı görülüyor.

Soruşturma Başlatılmadı


Odatv'nin iddiasına göre Atatürk posterine hakaret edip zarar veren sözde öğrenciler hakkında herhangi bir disiplin soruşturması başlatılmadı. Olayın Okul Müdür Vekili Muharrem Bayrak ve Baş Müdür Yardımcısı Ayşe Bozdağ tarafından örtbas edildiği iddia edildi.

Geçtiğimiz eylül ayında müdür vekili olarak atanan Muharrem Bayram’ın daha önce Milli Eğitim İlçe Şube Müdürlüğündeyken Kabataş Lisesinde düzenlenen bir törende İzmir Marşı çalınınca töreni terk ettiği öğrenildi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezunu olan Bayram’ın, mezun olduktan hemen sonra ABD'ye gittiği ve sosyal medya hesaplarından 2015 öncesindeki paylaşımlarının silindiği de öğrenildi.

Atatürk Düşmanı M.B.'nin Ailesinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı


Atatürk'ün portresine saldıran M.B.'nin anne ve babasının Milli Eğitim Müdürlüğünde çalıştığı öğrenildi. M.B.'nin Samsun'da MEB Şube Müdürü D.B.'nin ve MEB'de Şube Müdürü S.B.'nin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Sosyal Medyadaki Tepkilerin Üzerine Açıklama Geldi

Sosyal medyadaki tepkilerin üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Konuyu araştırması için müfettiş görevlendirmesinin yapıldığı belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan "Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri" başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır.

Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Atatürk Mustafa Kemal Atatürk Atatürk düşmanı gerici kabataş Kabataş Erkek Lisesi terörist