Kabil Havalimanı Bölgesinde 3. Patlama

TAKİP ET

Kabil Uluslararası Havalimanı bölgesinde 3. bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın dışında 3. bir patlama daha meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

Bölgeden gelen son bilgilere göre patlamalarda 4 ABD askeri ve en az 50 sivilin hayatını kaybettiği, bunun yanında en az 120 sivilin yaralandığı öğrenildi.

Kabil'den bildiren gazeteci Mehmet Akif Ersoy, "Kabil Havalimanı saldırısını DEAŞ’ın üstlendiği bilgisi paylaşıldı. Ölü sayısı artıyor. Az önce patlamanın yaşandığı noktadaydık. Taliban’ın 313 Badri birlikleri dağılmaları için sürekli havaya ve insanların ayaklarına ateş açıyordu" demiş, kendi hayatının güvende olduğunu bildirmişti.

Bunun yanında son patlamanın ardından Mehmet Akif Ersoy'dan bir bilgilendirme gelmedi.

Birleşmiş Milletler ve NATO Saldırıyı Kınadı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric düzenlediği basın toplantısında saldırıyı kınarken, Antonio Guterres'in gerçekleşen terör saldırısını yakından takip ettiğini söylerken saldırının Afganistan'daki istikrarsız durumu ortaya koyduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınayarak "Önceliğimiz mümkün olan en kısa sürede çok sayıda insanı güvenli bir yere tahliye etmek" dedi.

İngiltere ve Fransa Tahliyeleri Sürdürecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkeden tahliyeleri sürdüreceklerini açıklarken "Barbarca bir terör saldırısı olduğunu, Kabil Havalimanında ABD ordusu üyelerinin hayatını kaybettiğini, Afgan kayıpların da olduğu bir dizi saldırı olduğunu doğrulayabilirim. ABD ve Afganistan halkına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Fransız lider Emmanuel Macron ise Fransa'nın Kabil Büyükelçisinin tahliye edileceğini açıkladı.

 

Kabil Havalimanı Bölgesinde 3. Patlama