Kabil Havalimanı Saldırısında Ölü Sayısı 180'i Geçti

TAKİP ET

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda gerçekleşen intihar saldırısında ölü sayısı 180'i geçti.

Dün Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda intihar saldırısı gerçekleştirildi. IŞİD'in üstlendiği saldırıda ölü sayısı 180'i geçerken, 150 kişi de yaralandı. 

Saldırıya ilişkin açıklama yapan ismi açıklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik" dedi.

Biden Tepki Gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında saldırı hakkında açıklama yaptı. Biden, Amerikan askerlerinin hayatını kaybettiği saldırı sebebiyle failleri affetmeyeceğini söyledi. Faillerin bedel ödeyeceğini söyleyen Biden,  "Zor bir gün. Saldırı IŞİD/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır ve havalimanını koruyan Amerikan askerlerinin canını almıştır, bir kısmını da yaralamıştır. Ayrıca birçok sivil de yaşamını yitirmiştir. Bu saldırıyı düzenleyenlere ve Amerika'ya zarar vermek isteyenlere mesajım şudur ki affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Sizi yakalayacağız ve bunun bedelini ödettireceğiz" şeklinde konuştu.

 

joe biden hamid karzai uluslararası havalimanı kabil afganistan ölü sayısı saldırı