Kabil'deki Patlamalardan Biri Britanyalı Yetkililer Tarafından Kullanılan Oteli Hedef Almış

TAKİP ET

Kabil'de gerçekleştirilen terör saldırıların hedef aldığı noktalara ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleştirilen intihar saldırılarında 180'den fazla insanın hayatını kaybettiği, 150'den fazla insanın ise yaralandığı bildirilmişti.

Saldırının olduğu gün Havalimanı çevresinde 4 ayrı patlama meydana geldiği bildirilmiş, patlamaların 3'ünün intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiği, sonuncunun ise ABD'li askerler tarafından Havalimanı'nda kontrollü olarak gerçekleştirilen mühimmatın patlaması olduğu öğrenilmişti.

İntihar saldırılarından ikisi Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın dışında gerçekleşirken üçüncü saldırının Havalimanı'na bir kilometre mesafede bulunan Baron Otel'i hedef aldığı bildirildi.

Independent'ın haberine göre Baron Otel, ülkeyi terk etmek için başvuran Afganistanlıların işlemlerini gerçekleştiren İngiliz yetkililer tarafından merkez olarak kullanılıyordu.

Söz konusu otelin Kabil'deki resmi ABD tesislerinin korumasını gerçekleştiren muhafız birliklerine ait tesis olan Camp Sullivan'ın yakınlarında olduğu belirtildi.

Başkent Kabil'deki en prestijli otellerden biri olduğu belirtilen Baron Otel'in ayrıca Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün yanında yer aldığı ve bu konumu nedeniyle hedef alındığı belirtiliyor.

Bunun yanında İngiliz Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey saldırılardan önce yaptığı açıklamada Birleşik Krallık'a tahliye edilmek isteyen Afganistanlıların Kabil Havalimanı'ndan uzak durması gerektiğini söylemiş, bu konuda "yakında bir saldırı gerçekleşeceğine dair çok. çok güvenilir ihbarlar" alındığını belirtmişti.

Kabil'deki Patlamalardan Biri Britanyalı Yetkililer Tarafından Kullanılan Oteli Hedef Almış