Kabine Çin Virüsü Tedbirleri ve Ekonomi Gündemi ile Toplanıyor

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabinenin ana gündem maddeleri Çin Virüsü tedbirleri ve ekonomi olacak.

Bugün saat 15.00'te AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabinenin ana gündem maddeleri ekonomi ve Çin Virüsü tedbirleri olacak. Toplantı öncesi Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, tedbirlerin gevşetilip gevşetilmeyeceği konusunda toplantı olacağını belirtti.

Yetkilinin açıklamalarına göre Şubat ayının ortalarına doğru atılması beklenen okullar ve kafe - restoranlara yönelik kısıtlamalarda gevşetilme adımlarının hayata geçmesi mümkün görünmüyor. Vaka sayılarında beklenen düşüşün yaşanmaması kısıtlamalarda azaltmaya gitmeyi engellemekte. Söz konusu yetkili, vaka sayılarında düşüşün durduğunu ve günlük 6-7 bin vaka bandında seyrettiğini belirterek "Beklenen normalleşme diyebileceğimiz adımlar gecikecek gibi. Mutasyon sorununun olduğu bir ortamda tedbirlerin çok daha sıkı uygulanması gerekiyor. Aşılamanın başlamış olmasına bağlı olarak biraz gevşeme olduğu görüşleri de var. Ancak böyle giderse beklendiği şekilde tedbirlerde esneme kolay değil" şeklinde konuştu. 

Bugün gerçekleşecek kabine toplantısında Sağlık Bakanı'nın sunum yapacağını kaydeden yetkili daha çok 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile alakalı yasakların gündemde olacağı görüşünde. Diğer gündem maddesi olan ekonomi hakkında konuşan yetkili "Geçen hafta Gıda Komitesi toplanmış ve fiyat artışlarına yönelik değerlendirme yapmıştı. Bugün de gelinen durum değerlendirecek, sektörel bazda adımlar olabilir burada; ancak bu artışlara karşı ne tür adımlar olabilir bunlar değerlendirilecek" şeklinde konuştu. 

kabine toplantı covid ekonomi korona kısıtlama yasaklar toplanıyor bugün ne zaman gündem