'Kabine Değişikliği Bugün Gelecek' İddiası

TAKİP ET

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kabine değişikliğinin bugün geleceği iddiasında bulundu.

Bir yılı aşkın süredir hayatımızda olan Çin virüsü belasından kurtulmanın yollarını ''Maske, mesafe, hijyen'' şeklinde açıklayan iktidar, tüm kurallardan yoksun bir kongreyle 'virüsle nasıl mücadele edilmeyeceğini' gösterdi.

Dün Pandemi kurallarını hiçe sayarak gerçekleştirilen kongrede 'Kabine değişikliği' ile ilgili açıklama beklenirken Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir açıklama yapmamış gözler AKP'li üyelere çevrilmişti. Kongre çıkışında soruları yanıtlayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bir gazetecinin kabine değişikliğine ilişkin sorusuna, "Bu Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Değişir ya da değişmez o kadar verecektir" şeklinde yanıt vermişti.

Bugün ise kabine açıklaması beklendiğini ve bakanlarda değişim olacağını söyleyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın 2023 yol haritasını açıklayacağını ve hem parti hem de kabinedeki kadrolarla 2023'ün parametrelerini vereceğini yazdı.

'Genel Başkanlık Tuzağı Kurdular' İddiası

Selvi, ''Erdoğan bu kongrede genel başkanlığı bırakacak diye bir operasyon yapılmak istendi. AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden alma projesiydi. Erdoğan bu tuzağa düşmedi. Zaten hiçbir zaman böyle bir gündemi de olmadı'' diyerek Erdoğan'a tuzak kurulduğunu söyledi. Erdoğan'ın tuzağa düşmediğini fakat iki genel başkan vekiliyle tahkim ettiğini söyleyen Selvi, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş’u  'AKP'yi 2023 seçimlerine götürecek kişiler' diyerek tarif etti.

MKYK Listesinde 'Kadın' Olmasını Onur Kaynağı Olarak Gösterdi

İstanbul Sözleşmesi'nin feshi sonrasında sert eleştiriler alan Erdoğan'ın konuşma metnindeki tek paragraflık cümleyi paylaşan ve MKYK listesinde kadınların da olmasını önemle vurgulayan Selvi, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesiyle ilgili tartışmaya, 'Kadınlarımızın haklarını korumayı vicdanlarda değil, kâğıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var' sözleriyle değindi. Ama asıl mesajını, MKYK’nın üçte birini kadınlardan oluşturarak verdi. 75 kişilik MKYK’da 23 kadın yer aldı'' şeklinde bir cümleyle 'Bakın kadınlar da var, biz ayrımcılık yapmıyoruz' mesajı vermeye çalışsa da İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tam metni okumaya bile tenezzül etmeyen Erdoğan'ı aklayamadı.

Parti Tutmak Siyasi Kimliğin Parçası, Parti Değişikliğine Sıcak Bakmıyoruz

''Seçimlerde hangi partiye oy verirsiniz?'' anketlerinin sonuçlarını paylaşmaya cesaret edemeyen yazar, ''Yeni partilere ihtiyaç var mı? Ankete katılanların yüzde 86.7’si 'Yeni bir partiye ihtiyaç yok' diyor. 'Var' diyenlerin oranı ise yüzde 13.3. Bizde parti tutmak, siyasi kimliğin bir parçası. O nedenle parti değiştirmeye pek sıcak bakmıyoruz'' diyerek yeni parti kuracaklara uyarıda bulundu.

erdoğan kabine değişikliği bugün kongre albulkadir selvi