Kabine Pazartesi Günü Toplanıyor

TAKİP ET

Kabine pazartesi günü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda gıda fiyatları açısından da önem taşıyan tahıl koridorunun yeniden işler kılınması için alınacak tedbirler, enflasyonla mücadele ve deprem bölgesindeki çalışmalar ele alınacak.

Kabine Pazartesi günü AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında deprem bölgesinde yürütülen inşa faaliyetleri, orta vadeli plan hazırlıkları ve tahıl koridorunun yeniden canlandırılması gibi iç ve dış başlıkları değerlendirmek üzere bir kez daha toplanıyor.

Tahıl Koridoru

Gündemde İşgalci Rusya'nın tek taraflı süre uzatımını durdurduğu tahıl koridoru olacak. Mekanizmanın tekrar işlemesi için Türkiye'nin atabileceği adımlar görüşülecek. Tahıl koridorunda Rusya'nın çekincesine sebep olan ödeme, gemi sigortası gibi alanlarda yapılabilecekler mercek altına alınacak. Erdoğan'ın, Rus diktatörü Putin ile yaptığı telefon görüşmesinin yansımaları ele alınacak. Ayrıca Putin'in Türkiye ziyaretinin ayrıntıları da masada olacak.

Şimşek'in Yabancı Yatırımcılar ile Toplantısı

Ekonominin 3 yıllık yol haritasını belirleyecek orta vadeli plan hazırlıkları da devam ediyor. O hazırlıklarda gelinen son durum kabinenin gündeminde olacak. Öte yandan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir Amerikan yatırım bankası organizasyonunda yatırımcılarla bir araya gelmişti. O toplantının çıktıları ile Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi için alınacak tedbirlerin de kabinede ele alınması bekleniyor.

Memur Zammı

Kabinede fahiş fiyat denetimleri ve enflasyonla mücadeleye de bir parantez açılacak. Memurların ve memur emeklilerinin mali, sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşme görüşmelerindeki son durum da kabinede değerlendirilecek başlıklar arasında olacak. 2024-2025 yıllarının zam oranlarının ele alındığı süreçte, 14 Ağustos'ta kamu işverenin ilk teklifi sunması bekleniyor. Öncesinde AKP'li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın toplantıda sunum yapması bekleniyor.

Deprem Bölgesi

11 kentte tamamlanan enkaz kaldırma çalışmalarının ardından depremzedeler için yeni konutlar yapılmaya başlandı. Kısım kısım tamamlanan konutların bir bölümünün teslimatı için ise Eylül ve Ekim ayları işaret ediliyor. İnşa çalışmalarında gelinen son durum kabinede görüşülecek.

erdoğan recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanlığı kabinesi kabine Kabine toplantısı