Kabine Yarın Toplanıyor

TAKİP ET

Pazartesi günü toplanacak olan kabinenin ana gündem maddesinin Çin Virüsü tedbirleri olması bekleniyor.

Pazartesi günü toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Çin Virüsü salgını nedeniyle alınan tedbirlerin gevşetilmesi konusunun ele alınacağı bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafınan açıklanan yerinde tedbir uygulaması yarınki kabine toplantısında masaya yatırılacak. Son kararı partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vermesi beklenirken ilk normalleşmeye gidecek iller ise kısmen belirlenmiş durumda.

Bununla birlikte normalleşme kapsamında ilk etapta yüz yüze eğitime geçiş ve kafe - restoranların açılması konularının gündeme geleceği düşünülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı 35’in altında kalan orta ve düşük risk grubundaki 30 il ve bu illerde yaşayan yaklaşık 24 milyon nüfus, normalleşmeye en yakın konumda.

Türkiye genelinde ilkokulların tüm sınıf seviyelerinde, ortaokul 8. sınıflar ve lise 12. sınıflarda yüz yüze eğitim uygulaması için de yine kabineden çıkacak karar belirleyici olacak. 

kabine toplantı yarın pazartesi erdoğan akp normalleşme adım açılacak veriler sağlık pandemi koronavirüs salgın tedbir gevşeme