Kaçak Depoya Baskın: İnsan Sağlığına Uygun Olmayan Et, Sakatat, Hayvansal Yağ...

TAKİP ET

Konya, Akşehir'de bir depoya yapılan baskında 3 ton kaçak ve insan sağlığına uygun olmayan et, sakatat ve hayvansal yağ ele geçirildi.

Konya Akşehir ilçesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Meydan Mahallesi'ndeki bir depodan sokağa kan aktığı ve kötü kokular yayıldığına dair gelen ihbar üzerine mevzubahis depoya baskın yaptı. Baskında, kapalı olan iş yerinde kasap malzemeleri, üst katında ise birçok canlı tavuğun beslendiği tespit edildi. İş yeri sahibine ulaşılamayarak tutanak tutuldu ve ekipler depodan ayrıldı.

Ertesi gün savcılığın verdiği arama kararı ile zabıta, polis ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği baskınla iş yeri sahibine ulaşıldı ve kapının açılmasıyla yapılan teftişte söz konusu iş yerinde fiziki koşulların kötü ve sağlıksız olduğu, soğuk hava depolarında bulunan et, sakatat, işkembe ve hayvansal yağların sağlıksız olduğu, hangi mezbahada kesildiğine dair mühür dahi bulunmadığı ve veteriner kontrolü bulunmadığı ortaya çıktı.

Depoda ele geçirilen 3 ton 60 kilogram bozuk et, ekiplerce el konularak imha edildi. Depo olarak kullanılan iş yeri mühürlenerek kapatılırken iş yeri sahibi hakkında savcılık soruştuması devam ediyor.

Kaçak Depoya Baskın : İnsan Sağlığına Uygun Olmayan Et Sakatat Hayvansal Yağ...