Kaçak Göçmen İstilasına Karşı Çıkan Cumhuriyetçiler, Basın Toplantısında Biden'a Tepki Gösterdi: Hudutlarımıza Sahip Çıkacağız

TAKİP ET

ABD'deki kaçak göçmen sorunu ve Demokrat Biden'ın bu yöndeki politikaları, özellikle güneydeki Teksas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler tarafından protesto edilmişti. Kaçak göçmen istilasına ve Biden'ın göçmen yanlısı politikalarına tepki gösteren Cumhuriyetçi 15 vali, basın toplantısı düzenleyerek Biden'a karşı açıklamalarda bulundu. "Hudutlarımıza sahip çıkacağız" ifadesinde bulunan Cumhuriyetçiler, protestolarına devam edeceklerini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden döneminde, ülkeye yasadışı yollardan giren göçmen sayısının 1,2 milyonu bulduğu bildirilmişti.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza yetkililerinin, yerel medyayla paylaştıkları bilgilere göre, Ocak 2021'den bu yana Meksika sınırı üzerinden yaklaşık 1,2 milyon kişi, güvenlik güçlerinden kaçarak ülkeye girdi.

İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kuruluş, Aralık 2023 ayında Meksika sınırından 251 bin 487 kişinin yasadışı yollardan ABD'ye girdiği bilgisini paylaştı. Bunun bir ay içerisinde kaydedilen toplam kaçak girişte rekor bir sayı olduğu bildirildi. Söz konusu rakam Aralık 2021'de 179 bin 253, Aralık 2020'deyse 73 bin 994'tü.

Cumhuriyetçi 15 Vali, Basın Toplantısında Biden'a Tepki Gösterdi: Hudutlarımıza Sahip Çıkacağız

ABD'deki kaçak göçmen sorunu ve Demokrat Biden'ın bu yöndeki politikaları, özellikle güneydeki Teksas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler tarafından protesto edilmişti.

Eyaletler, geçen yaz sonundan itibaren gelen kaçak göçmenlerin bir kısmını Washington DC, New York ve Massachusetts gibi Demokratların çoğunlukta olduğu eyaletlere göndermeye başlamıştı. New York'ta 50 bin civarında evsizin yaşadığı barınaklar, sınır bölgelerinden otobüslerle gönderilen düzensiz göçmenlerle dolmuş, bazı sığınmacılar boş oteller ve kamplara yerleştirilmişti.

Kaçak göçmen istilasına ve Biden'ın göçmen yanlısı politikalarına tepki gösteren Cumhuriyetçi 15 vali, basın toplantısı düzenleyerek Biden’a karşı açıklamalarda bulundu. "Hudutlarımıza sahip çıkacağız" ifadesinde bulunan Cumhuriyetçiler, protestolarına devam edeceklerini belirtti.

kaçak göçmen kaçak göçmen istilası ABD meksika protesto cumhuriyetçiler demokratlar