Kaçak Göçmenlerin Toplu Halde Türkiye'ye Giriş Yaptığı Görüldü

TAKİP ET

Van'ın Erçiş ilçesinde kaydedilen görüntülerde onlarca kaçak göçmenin Türkiye'ye giriş yaptığı görüldü.

Özellikle son dönemde sınır kapılarından yüzlerce kaçak göçmenin geçtiği bilinen Türkiye'de bir görüntü de Erciş'ten geldi. Van'ın Erciş ilçesinde kaydedilen görüntülerde onlarca kaçak göçmenin topluca şehir merkezine ilerlediği görüldü. 

Kaçak Afgan göçmenlerin görüntüsünün sosyal medyaya düşmesinin ardından vatandaşlardan tepki gecikmedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, “Hudut namustur” sözünü hatırlatan vatandaşlar ''Hani namus?'' çıkışı yaptı. 

Görüntülerin ardından çantasını alıp Türkiye'ye gelmeyi aklına koyan herkesin ülke sınırlarını aşabilmesi AKP iktidarının güvenlik açığını ortaya koyarken, kaçak göçmenlerin ülke içerisinde sebep olacağı problemlerin de engellenmesinin mümkün olmadığı bir kez daha teyit edilmiş oldu. 

Van Üzerinden Sınır Geçişi

Geçtiğimiz günlerde yine Van üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Afganistan, Bangladeş ve Pakistan uyruklu yüzlerce kişi görüntülenmişti.

Giderek artan kaçak göçmenlere karşı herhangi bir önlem alınmaması durumunda özellikle Afganistan uyruklu kaçakların Türkiye'ye girişinin artacağı düşünülüyor. 

afganistan van erciş kaçak göçmen video pakistan bangladeş