Kaçak İçkide Bilanço Gittikçe Ağırlaşıyor: 49 Ölü

TAKİP ET

kaçak içkiden zehirlenmeleri nedeniyle hayatını yitirenlerin sayısı İzmir'de 21'e İstanbul'da 9'a yükseldi. Türkiye genelinde sahte içkiden toplam ölü sayısı 49'a çıktı.

Bu yıl ilk olarak 9 Ekim’de Kırıkkale'de baş gösteren ve Türkiye geneline yayılan sahte içki ölümleri giderek artıyor. En çok ölümün yaşandığı il ise İzmir. İzmir’de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesine kaldırılan 2 kişinin ölümü ile birlikte İzmir’de sahte içkiden ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. İstanbul’da kaçak içki sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9.

Polis ekiplerince yapılan çalışmalarda ise ekim ayı içerisinde il genelinde 49 alkol zehirlenmesinin yaşandığı öğrenildi. Ölen 9 kişinin haricinde 9 kişinin de hastanelerde tedavi gördüğü kaydedildi. İstanbul emniyetince olaylarla ilgili yapılan çalışmalarda, 52 kişinin tespit edildiği, 50 şüphelinin ise yakalandığı öğrenildi. Polis ekiplerince ifadeleri alınan 33 şüpheli serbest kalırken, ölümlerle ilgili gözaltına alınan 10 şüphelinin adliyeye gönderildiği belirtildi.

Şüphelilerden 4'ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 6 şüphelinin tutuklandığı 7 kişinin işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi.

İzmir’de 21, Kırıkkale‘de 7, Mersin‘de 6, İstanbul‘da 9, Muğla‘da 2, Aydın‘da 2, Trabzon‘da 1 ve Zonguldak‘ta 1 kişi alkol zehirlenmesinden dolayı can verirken toplam ölü sayısı 49 oldu. 8 kentte 50’den fazla kişi de alkol zehirlenmesi şüphesiyle tedavi görüyor.

Öte yandan Kartal’da sahte alkol alan Avukat Hakkı Oğuzhan Şahinoğlu’nun ölümü, üç kişinin de zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç kişiden 2’si, “Olası kastla kasten öldürme” suçundan tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

kaçak içki operasyon