Kaçak Kuran Kursunda 16 Yaşındaki Çocuğa İstismar: Aman Basın Duymasın

TAKİP ET

İstanbul Bağcılar'da kaçak Kuran kursunda 16 yaşındaki bir kız çocuğu istismar edildi. Olayın üstü "aman basın duymasın" denilerek örtülmeye çalışıldı.

Halk arasında "Sıbyan mektebi" diye de anılan Bağcılar’daki Medrese-i Gül'de kaçak Kuran kursu başlatıldı. Burada anaokulu çocuklarına Kuran kursu eğitmenlği yapan 16 yaşındaki R.U., 2019'da kurs sorumlusu L.Ö. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Halktv'den Seyhan Avşar'ın aktardığına göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada kız çocuğu R.U. ilk ifadesinde kaçak Kuran kursunda bir aydır eğitmenlik yaptığını ifade etti. Kurs sorumlusu L.Ö.'nün kendisini önce telefonla taciz ettiğini anlatan R.U., “L.Ö., ilk başta ‘Nasılsın’ diye mesaj yazıyordu. Bir iki hafta önce ‘Seni yerim, öperim, koklarım ve sana sarılırım’ diye mesajlar yolladı. 'Olmaz' dedim. ‘Kursa gelip çay demler misin, oturur, çay içeriz’ diye yazdı” dedi.


"Kursta Beş Yaşında Çocuklar Bulunuyor"


7 Ekim 2019 günü ise öğrencilerin kurstan çıkmasının ardından L.Ö’nün kendisine "Pencerenin ölçüsünü alalım mı?" dediğini aktaran R.U., "Ölçü aldığımız sırada belime sarılarak beni öptü. Korktuğum için ses çıkaramadım. Bu kursun kapanmasını istiyorum. Kursta beş yaşında çocuklar bulunuyor. Bu şahıs çocuklarla görüşüyor. Evimin yerini biliyor, çok korkuyorum" dedi.


İki Ayrı Kaçak Kursta 39 Çocuk


R.U. ayrıca L.Ö.’nün, bir mahallede iki ayrı kaçak kursunda 4-6 yaş arasında 39 çocuğa dini eğitim verdiğini belirtti.


"Düşüyordu, Tuttum" Savunması


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede sanık L.Ö.’nün “Çocuğa yönelik nitelikli cinsel taciz, cinsel amaçla çocuğa yönelik mağdur cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve çocuğun cinsel istismarı” suçlarından cezalandırılması istendi.

Mahkemede savunma yapan L.Ö. ise çocuğun baygınlık geçirdiğini öne sürerek "Düşüyordu, tuttum" dedi.


Aile Sahipsiz Kaldı


Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava devam ederken R.U.’nun ailesi süreci takip etmeyi ve duruşmalara gitmeyi bıraktı.

R.U.’nun ablası, "Biz çok sahipsiz kaldık. Kimse sesimizi duymadı. Her kapıyı çaldık. Kaymakamlığa dahi gittik. Yetkililer, ‘aman sakın basın duymasın’ dediler. Sesimizi duyuramadık. Çok yorulduk. Duruşmalara gittik. Bu dosyayı takip etmeyi bıraktık. Sanık zaten dışarda geziyor. Yine Kuran kursları açtı" ifadelerini kullandı.

çocuk istismarı kaçak kuran kursu istanbul bağcılar Kuran kursu taciz kız çocuğuna istismar