Kaçak Mürteci Yurtlar Bir Can Daha Aldı: 12 Yaşındaki Çocuk Asılı Halde Bulundu

TAKİP ET

Şanlıurfa’da kayıp olarak aranan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, ailesinin gönderdiği mürteci Semerkand Vakfı'nın denetiminde olan medresenin yanındaki ahırda ölü bulundu.

İlçeye bağlı Karaali Mahallesi’nde bulunan evlerinden okula gitmek üzere çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Dakak için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Aile, Jandarma ve  AFAD ekiplerinin aradığı Dakak, asılı ve ölü halde bulundu.

 

Dakak'ın, cenazasi Urfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından gece saatlerinde ailesine teslim edildi. Ceylanpınar merkezde bulunan Asli Mezarlık’ta defnedilen Dakak’ın “intihar” ettiği iddia edildi.

Skandal iddiaya göre Abdülbaki Dakak ailesi tarafından geçen yıl zorla, mürteci bir "medreseye" gönderildi. Söz konusu medresede, 20 çocuğun yatılı olarak “dini eğitim” gördüğü öğrenildi. Medrese görünümlü mürteci örgüt evi, AKP'li Eyyübiye Belediyesi tarafından Beşat Mahallesi Mezarlığı içinde yer alan bir alanda inşa edildi. Medresenin 29 Eylül 2018 tarihinde yapılan açılışına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanı sıra, AKP Urfa eski Milletvekili Halil Özcan katıldı.

Gazete Duvar'ın haberine göre açılışta, söz konusu yapı, “medrese, Kur’an kursu, taziye evi ve çok amaçlı salon” olarak lanse edildi. Daha sonra ise, mürteci Menzil örgütüne devredildi. Herhangi bir resmiyeti bulunmayan medresede eğitim veren kişilerin de Diyanet’e bağlı olmadıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili Beşat Mahallesi muhtarı Ömer Kaya, Dakak ve medreseye dair iddiaları doğruladı. Kaya, “Bu çocuk birkaç defa ailesine ve beraber kaldığı arkadaşlarına burada kalmak istemediğini belirtti. Hatta 2 defa eve dönüyor ama yine getiriliyor. En son kayboldu. İki gün önce biz her yerde aradık, dün medresenin yanında bir ahırda kendisini asmış halde bulduk. Medresenin resmi bir durumu yok. 20 öğrenci dışarıdan gelip yatılı kalıyor. Fahri imam tarafından eğitim veriliyor. Bazen köylüler kendi aralarında maddi yardımda bulunuyor” diye konuştu.

kaçak mürteci yurt Mürteciler abdülbaki dakak 12 yaşındaki çocuk mürteci örgüt