Kaçak Su Çekmek İstediler, İlacı Suya Karıştırıp 2 Kişiyi Zehirlediler

TAKİP ET

Kaçak olarak ilaçlama tankerine su çekmek isteyen kişiler suyun içerisine zirai ilaç karıştırınca 2 kişi zehirlendi.

Eskişehir'in Alpu ilçesinde, şebekeye kaçak olarak bağlanan evden ilaçlama tankerine su çekilirken, içme suyu hattına zirai ilaç karıştı.

Dün sabah saatlerinde suların sarı akmasıyla ortaya çıkan olayda inceleme yapan ekipler suya ilaç karıştığını fark etti.  Sudan zehirlendiği belirlenen 1’i çocuk 2 kişi hastaneye kaldırılırken Belediye ve cami hoparlörlerinden çeşme sularına ilaç karıştığı ve kullanılmaması gerektiği yönünde anonslar yapıldı.

10 Evden Kaçak Bağlantı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) su borularının değiştirildiği belirterek açıklama yaptı. ESKİ’den yapılan açıklamada, “Yunus Emre Mahallesi’nde hatta kaçak bağlantı yaptığını tahmin ettiğimiz, tarımsal faaliyetle uğraşan bir vatandaşın ilaçlama tankında zirai ilaç hazırlama esnasında tankta bulunan zirai ilacı ters vakum etkisi ile şebeke hattına kaçırması nedeniyle şebeke hattımızda insan sağlığına zararlı durum meydana gelmiştir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerimiz duruma derhal müdahale ederek gerekli önlemleri kısa sürede almıştır. Bölgedeki içme ve kullanma suyu hatlarını yenileme kararı almıştır. Hatta kaçırılan zirai ilacın bilimsel olarak boru yüzeyinden temizlenmesi mümkün olmaması nedeniyle, yeni hat yapım çalışması en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacaktır'' denildi. 

İlaçlı olduğu tespit edilen suyun şebekeden tahliyesi sağlandı. Son yapılan testlerde de suyun temiz olduğu belirlendi.

İçme suyu hattına 10 evden kaçak bağlantı yapıldığını fark eden ekipler  zirai ilacın hangi evden karıştığını tespit etmek için çalışma başlattı.

eskişehir alpu ilaç zirai su kaçak zehir 2 kişi hastane çocuk